3 limunade koje ćete obožavati

By  |  0 Comments

Eksperimentišite sa omiljenim letnjim osvežavajućim pićem. Limunadu možete napraviti na 3 drugačija načina dodajući joj drugo voće.

Zimi nas čuva od prehlade i gripe, a leti nas rashlađuje. Bogatstvo vitaminom C limunadu svrstava i u odlične saveznike za sjaj i blistavost kože. Takođe, podstiče proizvodnju kolagena i vraća elastičnost licu. Limunada je odlična i za mršavljenje.

Napomena: Vrlo je važno da limunadu pijete na slamku ili uz obrok kako biste izbegli oštećenje zubne gleđi. Umesto limuna, možete koristiti i limetu ili pomorandžu.

Limunada sa jagodama

Potrebni sastojci:

  • 1 ½ čaša sveže ceđenog limunovog soka (oko 10 limuna),
  • ½ šolje šećera,
  • 6 šolji vode,
  • ½ kg svežih jagoda,
  • 1 čaša slatke pavlake,
  • kolutovi limuna,
  • led.

Način pripreme:

U veliki bokal sipajte 1 čašu vode, limunov sok i šećer pa mešajte sve dok se šećer ne rastopi. Jagode izblendajte pa dodajte u bokal. Sa osnovom limunade, sjedinite i ostatak vode, slatku pavlaku, kolutove limuna za ukrašavanje i puno leda. Sve dobro promešajte drvenom kašikom pa se u toku dana rashladite sami, sa porodicom ili prijateljima.

Povezano: Top 4 letnja pića za mršavljenje!

Tropska limunada

Potrebni sastojci:

  • 1 ½ čaša sveže ceđenog limunovog soka (oko 10 limuna),
  • ½ šolje šećera,
  • 6 šolji vode,
  • 3 šolje soka od ananasa (svežeg – izblendanog ili iz konzerve),
  • 2 šolje soka od breskve,
  • 1 limenka soka od đumbira,
  • kolutovi limuna,
  • led.

Način pripreme:

U veliki bokal sipajte 1 čašu vode, limunov sok i šećer pa mešajte sve dok se šećer ne rastopi. Dodajte još 5 čaša vode, sok od ananasa, sok od breskve, sok od đumbira, kolutove limuna za ukrašavanje i puno leda. Sve dobro promešajte drvenom kašikom pa uživajte u mirisu i ukusu, ali i blagim bojama tropske limunade.

Povezano: Super zdrav TROPSKI smuti za početk dana!

Đumbir limunada

Potrebni sastojci:

  • 1 ½ čaša sveže ceđenog limunovog soka (oko 10 limuna),
  • ½ šolje šećera,
  • 6 šolji vode,
  • 1 komad svežeg đumbira, oljuštenog i izrendanog,
  • ¼ šolje meda,
  • kolutovi limuna,
  • sveži listove nane,
  • led.

Način pripreme:

U veliki bokal sipajte 1 čašu vode, limunov sok i šećer pa mešajte sve dok se šećer ne rastopi. U bokal zatim dodajte đumbir, med, ostatak vode, kolutove limuna i nanu za ukrašavanje i puno leda. Sve dobro promešajte drvenom kašikom, pa uživajte tokom nedeljnog ručka ili za ručak u kancelariji sa kolegama.

PodeliShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!