Lagane palačinke s kokosom i borovnicama

By  |  0 Comments

Kada nam se jede nešto slatko, a ne ide nam se u radnju, najčešće sebi napravimo palačinke jer jaja i brašna uvek imamo u kuhinji. Ali danas vam ipak donosimo recept za lagane palačinke s kokosom i borovnicama čija je priprema jednostavna i nakon kojih nećete tražiti bolje.

Za lagane palačinke s kokosom i borovnicama, kao i za sve ostale varijacije, pored dobrog recepta, najbitnije je da imate dobar tiganj kako vam palačinke ne bi bile masne. Takođe, važno je da palačinke pečete na srednje jakoj temperaturi kako bi se ravnomerno ispekle.

Recept za lagane palačinke

Potrebni sastojci:

  • 450 g grčkog jogurta,
  • 150 g borovnica,
  • 1 velika banana,
  • 1 jaje,
  • 3 kašike (obične ili mineralne) vode,
  • 3 kašike mlevenog lanenog semena,
  • 1 kašika meda,
  • 2 kašike kokosovog brašna,
  • 1 kašičica kokosovog ulja.

Povezano: GLUTEN FRER: Zdrave palačinke od samo 2 sastojka!

Način pripreme:

  1. Pomešajte mleveni lan s vodom i ostavite da odstoji u frižideru oko 30 minuta.
  2. U većoj posudi izgnječite bananu, pa joj dodajte laneno seme, jaje i kokosovo brašno. Mutite dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Konzistentnost smese za lagane palačinke s kokosom i brovnicama bi trebalo da bide gusta.
  3. Namažite tiganj kokosovim uljem i ostavite na ringli da se zagreje. Kada se ulje zagreje, kutlačom sipajte veću količinu smese kako biste oblikovali palačinku debljine uštipaka. Ako ipak volite standardi oblik palačinki, razredite smesu sa malo vode pa sipajte onoliko smese koliko je dovoljno da u tankom sloju pravnomerno prekrijete dno.
  4. Svaku palačinku pecite oko minut s obe strane, odnosno dok ne poprime zlatnu boju i rubovi se ne počnu kovrdžati.
  5. Poslužite po 3 lagane deblje palačinke ili 2 standarde preklopljene u trokut, prelivene kašikom grčkog jogurta i sa nekoliko borovnica. Takođe, pospite ih medom i prepečenim kokosovim brašnom.

Povezano: Ukusne i zdrave – Hrono PALAČINKE!

PodeliShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!