8 beauty trikova koje svaka žena mora da zna

Kako da oživite suvu maskaru, na koji način da proverite da li vam je šminka prejaka i kako da sprečite uvlačenje tečnog korektora u linijice – donosimo vam 8 beauty trikova koji će vas oduševiti i koje prosto morate probati. Sigurni smo da će ubrzo postati sastavni deo vaše svakodnevne rutine.

1. Oživljavanje suve maskare

Sigurno vam se desilo da kupite skupu maskaru, a da se ona kroz mesec dana osuši, pogotovo ako ste naleteli na primerak koji je prethodno otvaran u radnji, te je sušenje počelo mnogo pre vaše kupovine. Ili naprosto, maskara je počela da vam stvara one dosadne grudvice na trepavicama, koje daju efekat paukovih nogica.

Nemojte baciti maskaru – rešenje za nju je svega 1-3 kapi tečnosti za kontaktna sočiva koje treba da sipate u bočicu, dobro promućkate, i vaša maskara je opet glatke i vlažne teksture!

2. Skraćivanje ispucalih krajeva

Ukoliko vas nerviraju ispucali krajevi kose, a nemate vremena za frizera, možete ih se rešiti i u kućnim uslovima. Uzmite jedan deblji pramen kose, uvijte  ga celom dužinom oko prsta, držite zategnutim i naprosto makazama isecite rascvetale dlačice koje štrče. Ukoliko ste ošišani stepenasto – nemojte ovo raditi, jer ćete skratiti stepenove!

ispucali krajevi
Youtube/Printscreen

3. Gušće trepavice uz bebi-puder

Kako biste dobili efekat punijih, gušćih trepavica, natapkajte prstima na trepavice malo bebi-pudera ili pudera u prahu između dva sloja maskare. On će učiniti da se formula maskare bolje zalepi za trepavice dajući mnogo veći efekat volumena.

4. Sprečite uvlačenje korektora u borice

Verovatno vam se dešavalo da vam se tečni korektor koji ste naneli na podočnjake na kraju dana uvuče u linijice i bore oko očiju, čineći da izgledate starije. Predlažemo sledeći trik – na nadlanici pomešajte malo tečnog korektora i prajmera koji koristite za lice, i videćete da će samo nanošenje korektora na podočnjake biti mnogo glatkije i da se on neće uvući u linijice.

5. Bela olovka na vodenoj liniji oka

Kako biste vizuelno otvorili pogled i delovali budnije, predlažemo vam da nabavite belu ili bež olovku za oči. Ukoliko je nanesete na vodenu liniju oka, oči će vam delovati krupnije i svežije, što je pogotovo korisno rano ujutru, kada nemate puno vremena, a želite da izgledate odmorno.

bela olovka na vodenoj linija oka
Youtube/Printscreen

6. Sprečite perutanje nosa

U hladnim zimskim mesecima vam se sigurno dešava da vam koža na nosu i oko njega jednostavno postane suva. Neizbežni pratilac suvoće je i perutanje, koje stvara i estetski problem. Rešenje za to je običan balzam za usne (bezbojan i bez šljokica), koji treba da utapkate prstima na područje nosa i nozdrva, i perutanje će prestati.

7. Piling usana

Ako često nosite karmine, pogotovo one mat teksture, sigurno vam se dešava suvoća i pojava ljuspica na usnama. Ovo se pogotovo pojačava u zimskim mesecima. Stoga, nekoliko puta nedeljno uradite piling usana u kućnoj radinosti, za koji vam ne trebaju kupovni proizvodi ili petljanje sa “uradi sama” sastojcima.

Nanesite balzam za usne u debljem sloju, i usne istrljajte novom četkicom za zube. Videćete da će vam karmini lepše stajati, bez ružnih suvih ljuspica.

piiling usana
Youtube/Printscreen

8. Savršeno osvetljenje za šminkanje – u autu

Verovatno vam se dešavalo da se našminkate u loše osvetljenom kupatilu, a kada izađete napolje, shvatite da su vam konture prejake, nijansa pudera odskače od linije vrata, a senka na očima deluje prejako za prepodnevnu šminku. Kako biste proverili da li ste preterali sa jačinom šminke, predlažemo vam da je osmotrite pod svetlom u kolima.

Ovo svetlo je dosta jako i direktno upereno blizu ogledalceta u kolima, pa će sam savršeno pokazati da li treba nešto da popravite pre izlaska u javnost.

Pogledajte i video tutorijal za sve ove trikove!

error: Content is protected !!