Politika privatnosti

Portal Lepotica.rs se zalaže za očuvanje principa privatnosti u sakupljanju, korišćenju i zaštiti korisničkih informacija. U skladu sa ovim načelima Lepotica.rs:

– Dostavlja obaveštenja korisnicima po ustaljenoj praksi.
– Omogućava izbor na koji način će se podaci koristiti u marketinške svrhe.
– Obezbeđuje mogućnost ažuriranja ili promene podataka.
– Ograničava dostupnost vaših informacija.
– Omogućava kontakt u vezi pitanja koja su vezana za zaštitu privatnosti.
Lepotica.rs visoko ceni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećen upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažanja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksi.

Polisa zaštite privatnosti Lepotica.rs

Ova polisa opisuje informacije i praksu u zaštiti privatnosti koja se primenjuje na web stranicama Lepotica.rs i svim drugim lokacijama, prilikama i dešavanjima na kojima se prikupljaju informacije od strane Lepotica.rs ili u njegovo ime. Kada nam prosledite vaše lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način kako je to opisano u ovoj polisi.

Primenjivost ove polise ne važi na web stranicama van domena Lepotica.rs, a kojima se pristupa sa Lepotica.rs web stranica putem veza ka drugim Internet prezentacijama koje su u vlasništvu trećeg lica. Želimo da vas potstaknemo da pročitate polise o zaštiti privatnosti ovih drugih Internet stranica kako bi saznali na koji način oni sakupljaju, koriste, razmenjuju i obezbeđuju vaše podatke.

Tipovi obaveštenja korisnicima

– Oglasi
– Newsletteri
– SMS.

Tipovi prikupljanih informacija

Informacije koje Lepotica.rs može prikupljati su:
– vaše kontakt informacije (ime, prezime, poštanska i e-mail adresa, broj telefona)
– informacije za naplatu i isporuku (adresa za isporuku)
– informacije ličnog izbora (lista željenih proizvoda, komentari o ponuđenim proizvodima…).

Prikupljanje informacija

U toku kupovine ili tokom korišćenja naših servisa ili usluga, možemo vam zatražiti vaše lične informacije. To se može desiti u sledećim slučajevima:

– prilikom online registracije korisničkog naloga
– pri kupovini proizvoda
– korišćenjem nekog servisa ili usluge
– pri dostavi
– učestvovanjem u nagradnim igrama, poklonima, anketama i istraživanjima
– uspostavljanjem kontakta preko web stranica
– učestvovanjem u drugim aktivnostima na Lapotica.rs.

Korišćenje informacija

Prikupljene informacije se koriste u sledećim slučajevima:
– popunjavanje formi u zahtevima za informacijama
– obezbeđivanje i pružanje korisničkih servisa
– organizacija i administracija nagradnih igara, poklona, anketa i istraživanja
– ponuda novih proizvoda i servisa
– poboljšanje efektivnosti naših web stranica, marketinških aktivnosti, servisa i ponude
– sprovođenje istraživanja i analiza
– slanje informacija u marketinške svrhe
– obavljanje drugih poslovnih aktivnosti.

Prikupljanje informacije o drugim ili od drugih osoba

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o vama, iste će biti korišćene striktno u svrhe za koje su i dostavljene. Kao primer ovog tipa informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina ili e-mail adresa prijatelja koja je zabeležena preko opcije “Preporučite prijatelju” ili preko nekih drugih opcija.

Prosleđivanje ličnih informacija

Lepotica.rs ne prodaje i ne iznajmljuje vaše lične podatke trećim licima.

Mogućnost neprihvatanja marketinških aktivnosti

Jednom kada prikupimo vaše podatke, možemo vam poslati marketinška obaveštenja koja sadrže povoljne ponude, promocije, prodajne akcije i ostale sadržaje. U svakom trenutku imate opciju neprihvatanja budućih marketinških obaveštenja Lepotica.rs.

Za prestanak primanja marketinških obaveštenja, molimo vas da preduzmete neku od sledećih opcija:
– Sledite uputstva za odjavu u primljenim marketinškim obaveštenjima koja su poslata sa naše strane.
– Putem slanja e-maila na adresu [email protected] sa temom “Odjava”.

Pri slanju e-maila ili sms-a, molimo vas da upišete svoje puno ime i prezime, e-mail adresu (ako šaljete e-mail) ili broj telefona (ako šaljete sms) i da specifično naznačite koji tip marketinškog oglašavanja (n.p.r. e-mail ili sms poruke) ne želite da dobijate. Na taj način će biti osigurana vaša identifikacija u našem sistemu kako bi uspešno procesirali vaš zahtev.

Lepotica.rs će preduzeti neophodne korake kako bi implementirali vaš zahtev za prestanak dobijanja marketinških obaveštenja. Molimo vas da notirate da zbog obrade podataka, ova procedura može potrajati do 5 radnih dana. Dok ova promena ne stupi na snagu, moguće je da ćete u tom periodu i dalje dobijati naša marketinška obaveštenja.

Takođe treba notirati da i kada se odjavite od prijema marketinških obaveštenja, moguće je da ćete i dalje dobijati poslovna obaveštenja kao što su potvrde o naručivanju robe, informacije o povraćaju robe ili ostala obaveštenja koja se tiču Lepotica.rs.

Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke

Kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom, primenjuju se mere bezbednosti i razumne predostrožnosti. Lepotica.rs ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost.

S’ obzirom da je sigurnost vaših ličnih podataka visok prioritet, preduzet je određen broj akcija kako bi omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Web stranice Lepotica.rs koriste tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su vaše ime, prezime, adresa i broj telefona.

Kako bi podigli nivo sigurnosti, prilikom kreiranja korisničkog naloga na našim web stranicama, potrebno je da odaberete ličnu šifru koja bi trebalo da sadrži od 6 do 30 slovnih karaktera uključujući kombinaciju i slova i brojeva. Lično ste odgovorni za očuvanje tajnovitosti vaše šifre ili podataka o korisničkom nalogu.

Korišćenje Internet kolačića (Cookies), ostalih tehnologija i trećih lica za prikupljanje podataka

Internet kolačić je mala datoteka koju web stranica ili e-mail poruka šalje vašem Internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na vašem hard disku. Naše web stranice i e-mail poruke koriste Internet kolačiće kako bi maksimalno personalizovali proceduru kupovine na našim web stranicama. Kolačić simulira neprekidnu konekciju. Oni omogućavaju čuvanje informacija o vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljava pristup eeb stranicama bez ponovne personalizacije.

Web čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata Internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate naše web stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite porudžbinu.

Naš web server automatski sakuplja informacije kao što su adresa (URL) web stranice sa koje ste došli, koje stranice ste posetili na našoj Internet prezentaciji, koji web čitač koristite za pregled naših web stranica i ostale statističke podatke koji nam pomažu da shvatimo i razumemo kako posetioci koriste naše web stranice.

Web stranice Lepotica.rs koriste servise koje obezbeđuju treća lica i koja u naše ime, putem interneta, analiziraju saobraćaj i posećenost naših web stranica. Na taj način mogu biti prikupljane anonimne informacije o vašim posetama našim web stranicama i vašoj interakciji sa našim oglašavanjima. Za te potrebe se mogu koristiti tehnologije slične onima koje smo opisali u prethodnim pasusima, kako bi se izmerila efikasnost oglašavanja i e-mailova.

Ažuriranje ličnih podataka

Lepotica.rs želi da vaši lični podaci budu tačni i kompletni. Obezbedili smo nekoliko različitih metoda za ažuriranje istih.

Ako ste kreirali korisnički nalog na Lepotica.rs web stranicama, možete ažurirati vaše podatke nakon prijave. Tako što ćete poslati zahtev na e-mail: [email protected].
Molimo vas da obezbedite aktuelne informacije i promene koje želite da budu napravljene.

Sakupljanje informacija od dece

Lepotica.rs neće svesno ili namerno sakupljati lične podatke od dece putem Interneta, koja su mlađa od 13 godina. Zalažemo se za zaštitu prava dece!

Kontakt

Ukoliko imate pitanja ili pritužbe koje se tiču privatnosti i sigurnosti vaših podataka ili ukoliko imate saznanja ili sumnju o narušavanju privatnosti ili sigurnosti, molimo vas da nas kontaktirate na neki od sledećih načina:

1.Pozovite nas na broj telefona: 060/355-5505
2.Pošaljite e-mail na: [email protected].

Zaštita poverljivih podataka o transakciji prilikom online kupovine

Prilikom kupovine u internet prodavnici Lepotica.rs poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najaktuelnije (state of the art) tehnologije.

error: Content is protected !!