Uradi sama: Brza i jednostavna epilacija dlačica na licu

Dlake na licu, koje se uglavnom javljaju u predelu nausnica, umeju da budu veoma uporan i nimalo prihvatljiv estetski problem koji je neprijatelj ženstvenosti, nežnosti i lepote. Ipak, postoje tajne koje su čak i naše bake i prabake dobro znale, a koje vam mogu pomoći da se brzo i lako, pritom apsolutno bezbolno i trajno oslobodite dlaka na licu.


Sa ciljem da to ostvarite, otkrićemo vam dragocene tajne.

Uklonite dlačice sa nausnica trajno, brzo i lako

Prvi način:

Potrebno vam je:

  • 3 supene kašike semena koprive,
  • 100 mililitara bilo kog ulja koje je biljnog porekla (može i suncokretovo ili maslinovo).

Način pripreme:

Pomenutu količinu semena od koprive, prelijte sa sto mililitara biljnog ulja. Potrudite se da seme bude dobro utopljeno u ulje. Takvu mešavinu, ostavite da na toplom i suvom mestu odstoji 14 dana.

Nakon 14 dana, procedite je kroz gazu i dobijeno ulje od semena koprive prelijte u sterilisanu suvu teglicu ili flašicu. Svako veče, umočite komad vate u ulje i namažite nausnice. Potom, ostavite da ulje na njima deluje oko pola sata. Nausnice nakon toga operite blagim sredstvom za umivanje i isperite.

Kroz neko vreme, a ono zavisi od nivoa zastupljenosti dlaka na nausnicama i od jačine korena dlake, dlake će otpasti i zaustaviće se njihov rast.

Drugi način:

Potrebno vam je:

  • 40 ml 96%-og alkohola,
  • 10 ml ricinusovog ulja,
  • 2 ml povidon joda,
  • 1,5 ml amonijaka

Način pripreme:

Sve navedene sastojke dobro promešajte i ostavite da na sobnoj temperaturi odstoje sve dok sadržaj koji ste dobili ne postane bezbojan. Potom, takvu mešavinu ujutru i uveče vatenim tuferom nanosite na nausnice i sačekajte da se osuši bez ispiranja. Kroz nekoliko dana, dlake će trajno početi da opadaju, a vaše nausnice biće glatke i nežne.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!