Hod u visokim potpeticama

Hodanje na visokim potpeticama, izgleda i jeste jednostavno samo u dva slučaja. Onda kada stojite sa strane kao posmatrač ili onda kada su iza vas sati vežbanja i meseci ili godine iskustva u hodu na visokim potpeticama.

Simbol ženstvenosti i seksipila

Bilo kako bilo, hod na visokim potpeticama, ukoliko ga pravilno i dobro savladate, može predstavljati jedan od osnovnih oružja i načina za isticanje ženstvenosti i zavodljivosti. Ali isto tako, može predstavljati i kamen spoticanja vašeg samopouzdanja i put do ostavljanja lošeg utiska, onda kada nije savladano do detalja.

Kako bi ste uspešno i baš kako treba hodali na visokim potpeticama, važno je da znate i poštujete nekoliko pravila.

Prvo pravilo:

Počnite da vežbate sa kraćim i širim potpeticama. Sa njima će vam biti lakše da održite ravnotežu i savladate i naučite prve visoke korake. Postepeno, kako postajete sigurniji, prelazite lagano na obuću sa dužim i tanjim potpeticama.

Drugo pravilo:

Uvek, hodanje na visokim potpeticama prvo dobro uvežbajte unutar svog prostora, dakle u stanu ili kući. Pritom, trudite se da gazite po ravnoj i tvrdoj površini, ne po mekanoj površini kakva je tepih. Na taj način, koraci će vam postati čvrsti i sigurni.

Treće pravilo:

Dok hodate na visokim potpeticama, nikada nemojte držati spuštena i pogrbljena ramena ili spuštenu glavu. Dakle ispravite se i gledajte pravo, ali tako da vaši pokreti izgledaju prirodno i spontano, nikako ukočeno ili naglo.

Četvrto pravilo:

Kada gazite na visokim potpeticama, posebno vodite računa o tome, da površinu koju gazite prvo dodirujete petom, dakle potpeticom, pa tek onda prednjim delom stopala, odnosno prstima. Nikako obrnuto. Pritom, obratite pažnju da vam koraci budu kraći i skladniji nego što je to slučaj onda kada hodate u ravnoj sportskoj obući.

Peto pravilo:

Budite opušteni i naoružani samopouzdanjem.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!