Uradi sama- Kako da napraviš preliv za kosu i pramenove

Mnoge od vas su nas pitale, kako se pravi preliv za kosu. Zato smo vam pripremili video tutorijal o tome šta vam je sve potrebno i kako da ga same napravite i istaknete još više lepotu svoje kose.

Za preliv je potrebno:

  • boja za kosu i hidrogen
  • šampon za kosu
  • mlaka voda
  • plastična ili keramička posuda i četkica za bojenje.

Preliv se nanosi na opranu, vlažnu kosu, tako što se prelije preko kose i utrlja (šampon služi upravo da bi se preliv lakše rasporedio po kosi). Ako želite da posvetlite samo koren kose, bolje je da napravite gušći preliv i da ga nanesete četkicom za farbanje. On se vrlo često koristi za “ubijanje” žute nijanse kod plave kose  i pramenova.

Koliko ćete držati preliv zavisi od toga da li osvežavate boju, posvetljujete ili tonirate kosu. Preliv se drži od svega par sekundi (toneri intenzivnih boja i pepeljasti- nije preporučljivo koristiti ih bez nadzora frizera) i do 15 minuta (kada se posvetljuje).

Preliv je moguće napraviti za svaku boju kose, ne samo za plavu. Intenzivno crvenim nijansama ali i čokoladno smeđim često je potrebno da se “osveže”, da ne bi izgledale isprano i da bi kosa bila sjajna.

error: Content is protected !!