Da li je arganovo ulje zaista tečno zlato?

Arganovo ili marokansko ulje (Argania spinosa ) često se naziva tečno zlato, a samo drvo argana drvetom života. Poslednjih godina dosta je popularno i nalazi se u kozmetici koji svakodnevno koristimo, kao što su kreme za lice ili maske za kosu. Ali, da li je zaista čudotvorno?

Arganovo ulje je korisno za kožu, kosu, nokte…

To je čudotvorni proizvod za lepotu i negu, koji može da zameni dosta kozmetike koja nam je potrebna. Može da se koristi umesto ili uz:

 • kremu za lice
 • mleko za telo
 • preparat protiv peruti
 • masku za kosu
 • kremu za ruke.

Arganovo ulje – Protiv bora, suve kose, peruti…

Arganovo ulje je izuzetno blagotvorno za suvu kožu, podložnu borama, jer sadrži veliku količinu E vitamina i bori se protiv slobodnih radikala. Na vlažnu kožu lica se nanose svega kap ili dve i utrlja se u kožu. Takođe, pokazalo se kao izuzetno lekovito kod seboreje i psorijaze, ali za zatezanje, regeneraciju i podmlađivanje kože.

Za negu kože tela, ovo ulje se nanosi nakon tuširanja, na još vlažnu kožu. Hidrira kožu, brzo se upija i nije lepljivo. Pravo “tečno zlato” na vašoj koži. Možete ga koristiti umesto mleka za telo. Utvrđeno je da ima preventivno dejstvo na nastanak strija. A ako želite da vaši nokti budu čvršći i da se ne listaju, probajte arganovo ulje. Utrljajte ga na vlažnu kožu ruku i ostavite da deluje preko noći.

Kada je reč o kosi, marokansko ulje regeneriše i vraća sjaj kosi i ubrzava njen rast. Nanosi se na opranu, vlažnu kosu. Takođe, može se koristiti u borbi protiv peruti, tako što se pred spavanje utrljava u koren i ostavlja da deluje tokom noći.

Sve u svemu, arganovo ulje ima pozitivan uticaj na kožu, kosu, nokte,… Ono što je kod ovog ulja takođe bitno je da se apsorbuje brzo i ne ostavlja masne tragove. Probajte, u prirodi postoji dosta zamena za klasične kozmetičke preparate za negu lepote.

Arganovo ulje za negu kose

Čak ni ako imate tanku dlaku i kosu koja se brzo masti nemojte brinuti. Probajte marokansko arganovo ulje Marrakesh Light. Idealan proizvod za finu, suvu, tanku i oštećenu kosu tretiranu blanšom. Ako imate normalnu ili debelu dlaku, koristitie Marrakesh marokansko ulje original. Marrakesh marokanska ulja kombinuju moći arganovog ulja, koje omogućava zaštitu i izuzetan sjaj, sa negujućim i hidrirajućim svojstvima ulja konoplje.

Sa Marakesh Argan ulja pružaju ODMAH vidljive rezultate:

 • vitalna i svilena kosa
 • dodatna nega i briljantan sjaj
 • duboka hidratacija
 • smiruje nemirnu kosu
 • termo zaštita
 • skraćuje vreme sušenja i do 50%
 • brzo se upija bez osećaja masne kose
 • poboljšava delovanje boje i blanša.
argan ulje
*klikni na sliku za više informacija
marrakesh arganovo ulje
*klik na sliku za više informacija

Možda će vas zanimati i:

Kako ubrzati rast kose
10 najvećih grešaka u lepoti i kozmetici
Kako izabrati kremu za lice
Arganovo ulje – pravi prijatelj kože

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!