10 najvećih grešaka u lepoti i kozmetici

Linija koja razvaja dobar ukus od lošeg je jako tanka. Postoje pogrešni izbori u lepoti i kozmetici koji utiču da izgledamo lošije nego što možemo. Izbegnite ih.

Šminka, kosa, nokti, obrve…

1. Neusklađenost boje lica i vrata– Izaberite odgovarajuću nijansu tečnog pudera ili podloge i nanesite je na lice ali i na vrat. Takođe, da bi se postigao efekat usklađenosti, “izblendujte” podlogu i ka dekolteu. Ako izaberete pogrešnu nijansu, može vam se desiti da igledate kao da nosite masku.

2. Vidljiva linija olovke za usne– Olovka za usne ne treba da bude tamnija od prirodne boje usana ili karmina. Ona mora da bude u tonu sa vašim usnama, ako nanosite ruž za usne koji je neutralan. Ako se opredelite za npr crveni karmin, olovka svakako treba da bude u odgovarajućoj crvenoj nijansi.

Pronađite nijansu koja vam treba na našem web shop-u!

o1
Za više informacija, kliknite na sliku!

3. Previše bronzera– Bronzer licu treba da da izgled blage preplanulosti i osunčanosti a ne da izgledate kao da ste izgoreli. Stavite toliko bronzera da postignete “uverljiv” sjaj na licu.

4. Iskrzan lak za nokte– Uredni nokti su simbol ženstvenosti a iskrzan lak na njima deluje jako neuredno. Ako nemate vremena za lakiranje noktiju, uradite gelak ili jednostavno nanesite base coat i top coat.

5. Preterano tamne obrve kod plavušaPlava kosa ne trpi jako tamne obrve. Čak i ako su vaše oči tamne, obrve treba da budu svetlo do srednje smeđe, da bi ste izgledali prirodno.

6. Prečupane obrve– Ako niste sigurni koji oblik i gustina obrva su odgovarajući za vas, obratite se profesionalcu. Sa godinama obrve postaju sve ređe pa se može desiti da kasnije jedino trajnom šminkommožete da popunite ono što je “prečupano”. Ne zaboravite, deblje obrve čine da izgledamo mlađe.

7. Predugi (kandžasti) nokti– Ništa nije ženstvenije od noktiju koji su srednje dužine, lepo oblikovani, ispolirani i lakirani. Ako vam dužina noktiju ometa kucanje na tastaturi, vreme je da se skrate.

8. Solarijum– Sunčanje je opasno, a to se posebno odnosi na solariju. Probajte kreme za samopotamnjivanje i pazite kako ih nanosite da biste postigli ujednačen ten.

9. Pretanjena kosaStanjivanje kose je neophodna za neke frizure. Ipak,ako imate dugu kosu i previše je istanjena može vam se desiti da se stalno izvija, da bude neposlušna i da ne možete da “smirite” i namestite frizuru.

10. Jako našminkane oči i usne, istovremeno– Osnovno pravilo dobre šminke i šminkanja je jasno- ili je akcenat na očima ili na usnama. I jedno i drugo ne može.

 

Možda će vas zanimati i:

Kreme za samopotamnjivanje
Izgledajte savršeno sa malo šminke
Kako se i gde nanosi bronzer

error: Content is protected !!