Kako izabrati puder?

To je izgleda najteži izbor kada je šminka u pitanju. Postoje brojni saveti kako se bira tečni puder, tj.podloga za make up ali čini se da veliki broj žena i dalje greši. Probaćemo da vam malo olakšamo izbor u budućnosti.

Kako se bira puder?

Najvažnije je da izaberete pologu koja odgovara vašem tipu kože i nijansi tena. To znači da obavezno pročitate da li je puder na bazi vode i bez svetlucavih čestica (za kombinovanu i masnu kožu) ili na bazi ulja i hidratantan (za suvu kožu). Takođe, treba odrediti da li je ton vaše kože topao ili hladan, pa prema tome birate puder koji ima roze (hladan) ili žlatan (topao) ton.

Ako niste sigurni koja vam nijansa odgovara, nanesite malo podloge na zglob šake sa unutrašnje strane i viličnu kost. Ako se boja stopi sa vašom kožom, to je prava nijansa za vas.

Nanošenje pudera

Pre tečnog pudera, nanesite hidratantu kremu da bi se on bolje rasporedio i da ne ostanu fleke. Nakon toga dobro je naneti primer za šminku, kako bi bila postojanija tokom dana. Nanesite tečni puder četkicom ili prstima. Izbegavajte sunđere, na njima uglavnom ostane više pudera nego na vašem licu. Lepo ga razmažite i proverite na dnevnom svetlu. Ukoliko imate neke nepravilnosti na licu u vidu podočnjaka, akni ili tome slično, nanesite korektor. Ne zaboravite, neki se nanose pre a neki posle pudera, što smo takođe ubjašnjavali u ranijim tekstovina na lepotica.rs. Na kraju uvek treba naneti malo rumenila ili bronzer, da istaknu crte lica i preko blago kameni puder da sve fiksira.

Lifting ili lagani puder

Naše godine su takođe ono što utiče na izbor pudera, pa tako danas postoje i one sa lifting efektom i boljom pokrivenošću, ali i za mladu kožu, lagane i sa manjim stepenom pokrivanja. Takođe, podlogu treba birati i u odnosu na godišnje doba, „težu“ zimi, a „lakšu“ leti. Ono što je obavezno bez obzira na godišnje doba je UV zaštita.

Na kraju treba naglasiti da što je vaše lice negovanije, puder će na licu lepše izgledati. On može prekriti sitne nepravilnosti, ali njegova osnovna uloga je da ujednači nijasu kože lica, kako bi ona lepše izgledala i da je zaštiti od negativnih spoljnih uticaja.

error: Content is protected !!