Odmorite kosu od feniranja

Leto je idealno vreme da odmorimo našu kosu od štetnih uticaja toplote prouzrokovane bilo fenom, bilo presom ili figarom, naročito jer nema naročitog smisla fenirati se na +40. Zato dozvolite svojoj kosi da prodiše i vrati neophodnu hidrataciju i elastičnost.

Proredite feniranje

Šta možete da uradite da biste imali lepu frizuru, a da se ne fenirate? Ne dopada vam se ono što dobijete kada samo osušite kosu? Da bi vaša kosa bila lepa, nije neophodno da se stalno fenirate. Za promenu, nakon pranja, isfrotirajte i prosušite kosu, a zatim namotajte samolepljive viklere. Uz pomoć njih možete napraviti različite frizure, od one da kosa izgleda isfenirano, do lepih “laganih” lokni.

Ako želite prave, čvrste lokte, navijte kosu na plastične viklere na skoro suvu kosu i držite bar 45 minuta. Savetujemo da ne stavljate poklopac viklera, već da ih pričvrstite šestica šnalama, kako vam ne bi ostao trag na kosi. Uradite to bar na površinskim pramenovima, koji su izloženi pogledima. Takođe, kosu možete uviti i tvisterima, koji prave lokne slično figaru, što smo na sajtu lepotica.rs pokazali u istoimenom video tutorijalu.

Ipak je lakše ako imate lokne

Ko ima kovrdžavu ili bar talasastu kosu, za njega je leto idealno godišnje doba. Uz pomoć dobre kreme, gela ili pene za definiciju lokni vaša kosa će izgledati atraktivno i moderno. Ukoliko nemate vremena da kosu osušite prirodno, dobro je da imate difuzor koji će još bolje oblikovati vaše kovrdže. Za dame koje imaju ravnu kosu, za gužvanje kose, postoje gelovi i tečnosti koje se toplotno aktiviraju, koji će i takvoj kosi dati “izgužvani” look. Druga varijanta za ovakvu frizuru jeste da svoju ravnu kosu uvijete na bilo kakve viklere ili tvistere, držite ih na kosi 10-ak minuta i zatim “izgužvate” penom ili gelom. Zaista možete dobiti fantastičnu frizuru, koja će trajati danima.

Ako ne volite lokne, već ravnu kosu, najbolje je da uradite trajno ispravljanje kose, jer na taj način nećete gotovo ni morati da se fenirate. Brazilski keratin, za razliku od kiseline za trajno ispravljanje, daje kosi hidrataciju i sjaj, ali teško možete računati na potpuno ispravljanje. Svakako, jako je bitno da u letnjim mesecima, kao i tokom cele godine, koristite odgovarajuće šampone, maske i regeneratore, da biste sačuvali kvalitet svoje kose koji može biti ugrožen raznim hemijskim i toplotnim tretmanima. A leti posebno treba koristiti i preparate za zaštitu od UV zračenja, naročito kad smo suncu direktno izloženi.

Ukoliko se odlučite za presu, kao brzo rešenje za idealno ravnu kosu, obavezno nanesite preparat za zaštitu od toplote. Bez njega, vaša kosa će se ubrzano isušivati i lomiti, a vi to svakako ne želite.

Bilo kako bilo, za kosu je dobro da je bar u jedno periodu godine odmorite od svega. Ukoliko se farbate, pa niste u mogućnosti da peskočite taj ritual, odreknite se bar feniranja na kratko. Vaša kosa će vam biti jako zahvalna.

error: Content is protected !!