Čudotvorni brazilski keratin

Ljudska kosa sadrži keratin, kompleksni protein, koji je odgovoran za čvrstinu i otpornost kose a koji se hemijskim i toplotnim procesima kojim izlažemo našu kosu, ali i brojnim spoljnim uticajima, uništava. Probajte brazilski keratin.

Brazilski keratin vraća kosi sve što je izgubila

Brazilski keratin vraća (zaista vraća) kosi elastičnost, sjaj i eliminiše elektricitet i kosa postaje glatka.

Ovaj frizerski tretman je još uvek relativno nov na našem području, ali u svetu je skoro deceniju prisutan i osim u Brazilu, proizvodi se i u SAD i nekim evropskim državama.

“Dobri” i “loši” sastojci brazilskog keratina

Tretman se izvodi uz pomoć infrasonične ultracrvene hladne prese koja služi za regeneraciju kose. Treba izbegavati obične prese jer pri visokim temperaturam keratin sagori. Sam preparat treba da sadrži hidrolizirani protein (kiseline i keratin) u visokoj koncentraciji i da nikako ne sadrži ozloglašeni formaldehid (zabranjen), formalin (otrovan u dodiru sa kožom) i amonijum. Sam keratin treba da je biljnog ili životinjskog porekla, nikako sintetički. Ako je ovo sve ispoštovano, prilikom nanošenja nije potrebno nositi masku ni rukavice.

Efekat tretmana traje 3-4 meseca (na nefarbanoj kosi oko 2 meseca) i za to vreme je potrebno koristiti šampone bez sulfata i izbegavati hlorisanu i slanu vodu (neutrališu dejstvo). Ukoliko je kosa jako oštećena moguće je tretman raditi jednom mesečno. Potpuno je bezbedno uraditi tretman nakon bilo kog hemijskog tretmana, a nakon njega sa bojenjem kose trebalo bi sačekati oko 2 nedelje.

Rezultati do neprepoznatljivosti nakon tretmana brazilskim keratinom

Pre i posle brazilskog keratina
brazilski keratin – pre i posle

Kosa “napunjena” keratinom zaštićena je od pucanja i isušivanja, pa je nanošenje hemiskih preparata bezbedno. Ono što je sigurno, kada uradite ovaj tretman bićete oduševljeni rezultatom i jedno je sigurno, nećete prepoznati svoju kosu. I da, što je kosa oštećenija, rezultat je bolji. Tako da, bez obzira što je cena tretmana kod nas još uvek visoka, ako želite da vratite sjaj svojoj kosi i oživite je, ovaj tretman je svakako prava stvar. Još samo obratite pažnju kome prepuštate da vam uradi tretman!

Brazilski keratin nije isto što i trajno ispravljanje kose! Kosa se od brazilskog keratina ispravlja jer se dlaka “napuni” keratinom i postane deblja i zdravija i sama po sebi teža. Zato se ispravlja ali ne kao od trajnog ispravljanja.

error: Content is protected !!