Čudotvorni brazilski keratin

By  |  20 Comments

Ljudska kosa sadrži keratin, kompleksni protein, koji je odgovoran za čvrstinu i otpornost kose a koji se hemijskim i toplotnim procesima kojim izlažemo našu kosu, ali i brojnim spoljnim uticajima, uništava. Probajte brazilski keratin.

Brazilski keratin vraća kosi sve što je izgubila

Brazilski keratin vraća (zaista vraća) kosi elastičnost, sjaj i eliminiše elektricitet i kosa postaje glatka.

Ovaj frizerski tretman je još uvek relativno nov na našem području, ali u svetu je skoro deceniju prisutan i osim u Brazilu, proizvodi se i u SAD i nekim evropskim državama.

„Dobri“ i „loši“ sastojci brazilskog keratina

Tretman se izvodi uz pomoć infrasonične ultracrvene hladne prese koja služi za regeneraciju kose. Treba izbegavati obične prese jer pri visokim temperaturam keratin sagori. Sam preparat treba da sadrži hidrolizirani protein (kiseline i keratin) u visokoj koncentraciji i da nikako ne sadrži ozloglašeni formaldehid (zabranjen), formalin (otrovan u dodiru sa kožom) i amonijum. Sam keratin treba da je biljnog ili životinjskog porekla, nikako sintetički. Ako je ovo sve ispoštovano, prilikom nanošenja nije potrebno nositi masku ni rukavice.

Efekat tretmana traje 3-4 meseca (na nefarbanoj kosi oko 2 meseca) i za to vreme je potrebno koristiti šampone bez sulfata i izbegavati hlorisanu i slanu vodu (neutrališu dejstvo). Ukoliko je kosa jako oštećena moguće je tretman raditi jednom mesečno. Potpuno je bezbedno uraditi tretman nakon bilo kog hemijskog tretmana, a nakon njega sa bojenjem kose trebalo bi sačekati oko 2 nedelje.

Rezultati do neprepoznatljivosti nakon tretmana brazilskim keratinom

Pre i posle brazilskog keratina

brazilski keratin – pre i posle

Kosa „napunjena“ keratinom zaštićena je od pucanja i isušivanja, pa je nanošenje hemiskih preparata bezbedno. Ono što je sigurno, kada uradite ovaj tretman bićete oduševljeni rezultatom i jedno je sigurno, nećete prepoznati svoju kosu. I da, što je kosa oštećenija, rezultat je bolji. Tako da, bez obzira što je cena tretmana kod nas još uvek visoka, ako želite da vratite sjaj svojoj kosi i oživite je, ovaj tretman je svakako prava stvar. Još samo obratite pažnju kome prepuštate da vam uradi tretman!

Brazilski keratin nije isto što i trajno ispravljanje kose! Kosa se od brazilskog keratina ispravlja jer se dlaka „napuni“ keratinom i postane deblja i zdravija i sama po sebi teža. Zato se ispravlja ali ne kao od trajnog ispravljanja.

20 Comments

 1. tea88

  22.01.2012. at 22:47

  Jel ovaj tretman stvarno daje tako dobre rezultate?

  • GospodjicaJ

   23.01.2012. at 00:18

   Da. Kosa postaje glatka i sjajna, nema elekriciteta i lako se raščešljava i fenira (neko čak ne mora ni da se fenira) i verovali ili najoštećenija kosa može posle pranja da se raščešlja bez balzama. Prilično dobro, zar ne?!

   • Kristijan

    13.02.2016. at 20:07

    gde se moze naruciti i koliko kosta od prilike…? Hvala unapred

 2. jasna

  20.04.2012. at 00:17

  Ja vec treci put radim i prosto nemam reci za efekat koji pravi! Savrseno svima preporucujem, ali uvek Ali… ne znam koliko su pouzdani svi keratini i koji tvrde da nemaju te stetne sastojke….

 3. GospodjicaJ

  20.04.2012. at 17:16

  Tretman je zaista fantastičan 🙂
  Što se tiče pouzdanosti, postojali su neki keratini koji su sadržali formaldehid koji je opasan za onoga ko radi tretman, mnogo više nego za klijenta i zato je bilo neophpdno da frizeri nose maske. Pošto se digla velika frka oko toga, nadam se da više niko ne koristi keratin koji sadrži pomenuti sastojak.
  Ukoliko nemaš poverenja, najbolje je da tražiš da ti pokažu ambalažu, pa da se lično uveriš 🙂

 4. Pingback: Trajno ispravljanje kose | Lepotica

 5. Pingback: Trajno ispravljanje kose vs brazilski keratin | lepotica.rs

 6. Pingback: Doterane i na odmoru | lepotica.rs

 7. Pingback: Nega kose nakon letovanja | Lepotica.rs - sve o lepoti na jednom mestu

 8. Pingback: Dahlia Total Repair & Care 3 Minute Mask | Lepotica.rs

 9. Pingback: Štetni i opasni sastojci u kozmetici i kozmetičkim preparatima | Lepotica.rs

 10. Pingback: 12 nemojte da radite svojoj kosi! | Kosa | Lepotica.rs | Lepotica.rs

 11. Pingback: Sta vam se moze dogoditi zbog loseg frizera? | Lepotica.rs

 12. Kristina

  29.03.2014. at 19:11

  Gde se izvodi ovaj tretman i koliko kosta?

 13. Jovana

  11.07.2014. at 22:36

  Da li mogu sama kući da uradim tretman? Koliko košta bočica i gde može da se kupi?

  • GospodjicaJ

   14.07.2014. at 10:49

   Draga Jovana,

   Tesko. Da bi tretman bio uspesan u potpunosti, potrebna je hladna ultrasonicna presa a i keratin se prodaje samo salonima 🙂

 14. zoka

  24.07.2014. at 22:21

  2 puta sam stavila keratin,biljni,provereni i kosa mi je bila predivna.Ono sto je lose je sto se jako brzo masti i meni je jako opala kosa od drugog stavljanja.Sad imam jedva trecinu svoje kose na glavi a kad keratin izadje iz kose kosa je dosta losa,suva!

  • GospodjicaJ

   28.07.2014. at 12:27

   Culi smo za takve slucajeve, istrazicemo zbog cega se to desava sa nekim keratinima 🙁

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!