Veštačke trepavice

Svetske dive, filmske i muzičke, kao i manekenke teško ćete videti bez veštačkih trepavica. Čak ni u reklamama za maskare ne mogu bez njih. U čemu je tu zapravo stvar? Ko ih je stavio bar jednom, zna.

Ko nije, neka to uradi i odmah će shvatiti. Žena koja je jednom videla kakav joj pogled omogućava ovo savršeno beauty pomagalo, izabraće da ih nosi u trenucima kada želi da izgleda zanosno.

Kompaktne i u dlacicama

Znači, trepavice možete nadograditi tako da traju jedan ili više dana. Razlikuju se po jačini lepka koji se koristi. Takođe, kompaktne trepavice (koje su na končiću i nanose na ceo kapak) ne mogu se koristiti za nadogradnju trepavica koja traje duže od jednog dana. Za to se koriste trepavice u snopovima ili pojedinačne u dlačicama. Sada su posebno popularne tzv.svilene trapavice.

Kompaktne trepavice možete zalepiti i sami, nije tako teško, ali treba malo vežbe. Najbolje je ako prethodno uvijete svoje prirodne trepavice, tako da se, kad zalepite veštačke, vaše trepavice stope sa njima, a ne da “štrče na dole”.  Da bi se kompaktne trepavice što bolje uklopile, takođe je dobro naneti tanku liniju olovkom za oči. vestacke trepaviceLepak za trepavice nanosi se duž šava kompaktnih trepavica i čeka se 20-ak sekundi da se prosuši.

 

Trepavice se postavljaju što bliže liniji gde počinju prirodne trepavice, znači na kožu i to kad lepak postane lepljiv i gumiran. Kada zalepite trepavice, slobodno ih prstima spojite sa vašim prirodnim i ako želite možete naneti maskaru, što nije neophodno, budući da su kompaktne trepavice već crne.

I zapamtite, mogu se koristiti više puta, a koliko je to, e pa to zavisi od toga kako ih pazite. Skinite sloj upotrebljenog lepka nakon što ih upotrebite, kako bi vam šav sledeći put bio čist za novi sloj lepka. Naravno, duže će trajati ako ne nanosite maskaru. U proseku traju od 2 do 6 nošenja.

Kako se skidaju?

Samo uhvatite za jednu ivicu i polako povučete. Pošto se nalaze na kapku, tj. na koži, skidanje je brzo i bezbolno. Ako ste kojim slučajem zalepili i sopstvenu trepavicu, kompaktne ćete skinuti lako ako nanesete malo bilo koje kreme. Divne su, zar ne?

error: Content is protected !!