Nadogradnja trepavica

By  |  14 Comments

Poslednjih godinu-dve nastala je prava pomama za nadogranjom trepavica. Ovaj tretman omogućio je ženama da danonoćno budu lepe i sređenje. Naime, oči izgledaju kao da se na njima nalazi maskara, a ne nalazi se.

Ove trepavice „podnose“ kupanje u bazenu, boravak u sauni i parnom kupatilu (autorka teksta sve lično proverila) i fantastične su! Jedino što u mom slučaju nije bilo fantastično je skidanje istih. Tada sam, na moje zaprepašćenje, ostala bez svojih. To, naravno, pripisujem nestručnoj osobi koja je tretman izvodila, a ne samim preparatima. Kao što uvek naglašavamo, kvalitet preparata može se razlikovati, ali ako imate posledice ili neki tretman nije dao željene rezultate, najčešće je to stvar stručnosti osobe koja isti izvodi.

Snopići ili dlačice…

Nadogradnja trepavica je tretman u kome se pojedinačne dlačice ili snop dlačica umeću u prazan prostor između vaših trepavica ili se pak lepe na njih, pri čemu se koristi lepak koji omogučava da trepavice traju do 15 dana. Lepak može biti providan ili u crnoj boji. Nakon 15 dana ili čak i pre treba uraditi korekciju, kako zbog slabljenja lepka, tako i zbog samog rasta trepavica. U našim kozmetickim salonima tretman traje od pola sata do čak 3 sata. Nadogradnja u snopićima, svakako je brža, jer se lepljenjem jednog snopa tretira mnogo veća površina oka, pa je tretman znatno kraći.

Mana, ako se tako može reći, je u manje prirodnom izgledu nego u slučaju kada se lepi dlačica na dlačicu.To su tzv.svilene trepavice. Koliko će vaše trepavice izgledati prirodno ili koliko će vam oko izgledati našminkano zavisi od toga koliko snopića i u kojim razmacima stavite. Takođe, imajte na umu da uvek možete u unutrašnji ugao oka staviti kraće, a zatim ka spoljašnjem duže trepavice, ako želite efekat kosih, tj. mačijih očiju.

Da ne biste došli u situaciju da gubite svoje prirodne trepavice, korekciju je potrebno uraditi bar na 15-ak dana, jer će vam se verovatno desiti da neki snopić popusti, pa ga prilikom umivanja ili spavanja možete iščupati. Takođe je vrlo verovatno da će vam posle desetak dana faliti bar jedan snop. Ako želite da dugo nosite nadograđene trepavice i da vam one izgledaju fantastično, idite redovno na korekciju.

Oprezno i stručno

Skidanje ovih trepavica, trebalo bi da bude jednostavno, što nije uvek slučaj. Evo zašto. Skidaju se uz pomoć skidača, koji se nanese na trepavice i koji treba da odstoji da bi razmekšao lepak, pa tek onda nakvašenim tuferom svlačiti trepavice. Ako osoba koja vam ih skida ne sačeka da se to desi, nego odmah krene sa skidanjem trepavica, verovatno ćete na pojedinim mestima ostati potpuno bez svojih. A onda vam mogu pomoći samo kreme za brži rast trepavica, ricinusovo ulje ili kompaktne vestacke trepavice. Da do toga ne bi došlo postarajte se da onaj ko vam tretman radi ispoštuje vreme koje je potrebno da lepak popusti.

Cene ovog tretmana kreću se od 700,00 (za lepljenje snopova) do 8000,00 dinara (za lepljenje dlačece na dlačicu). Pojedinačne trepavice su svakako najdelikatnija i najskuplja nadogradnja trepavica. Za nju, takođe, potrebno najviše vremena. Rezultat je ono zbog čega žene ipak pristaju na ovaj tretman. A on je potpuno prirodan izgled sa onoliko trepavica koliko vi to želite. Baš tako, kao da ste sa tim trepavicama rođeni. One su, svakako, osetljivije od grupisanih, ali ako vam se i desi da vam par dlačica otpadne, manje je primetno nego kod snopića.

Čuvajte trepavice da vam duže traju

U svakom slučaju, nikako ne treba zaboraviti da, kao i kod svake nadogradnje, prema dodicama se ipak treba odnositi sa određenom pažnjom, da bi duže trajali. Jako bina stvar- trepavice ne smeju doći u kontakt ni sa čim što je masno, bilo kakve kreme ili sl., jer će spasti. Grupisane trepavice (u snopovima), mogu da se koriste i za privremenu nadogradnju, naravno sa odgovarajućim lepkom.

Naročito je dobro što se u pakovanjima pojedinačnih i grupnih trepavica nalaze trepavice u tri različite dužine, pa klijent može da odluči koju dužinu želi, kao i da li želi istu dužinu duž celog kapka ili pak kombinaciju od kraćih ka dužim trepavicama.

14 Comments

 1. milica

  01.02.2012. at 21:56

  Cime se skida sminka ako ne sme nikakva krema da se stavi?

 2. GospodjicaJ

  02.02.2012. at 20:49

  Krema ne sme direktno da se nanosi na mesto gde je lepak, ali ukoliko budete bili pažljivi u njenom nanošenju, ništa loše se neće desiti. Dakle, nemojte trljati oči, već polako odstanite šminku oko oka i sve će biti u redu.

 3. vanja

  18.04.2012. at 05:19

  a na koliko treba da se radi korekcija ako se odlucimo za tu tehniku dlacica na dlacicu? ako je isto na 15 dana onda se nikako ne isplati davati 8000… malo je previse za nas dzep i plateznu moc 😛

  • GospodjicaJ

   18.04.2012. at 13:02

   Korekcija je kao i kod svega individualna, ali obično se radi na mesec dana. Razlika je i u tome što se lepljenjem dlačice na dlačicu postiže mnogo prirodniji izgled. Slažem se da to jeste dosta za našu platežnu moć i nadam se da će vremenom više salona početi da radi tu nadogradnju, pa će zbog konkurencije i cena padati 🙂
   Inače, sutra objavljujemo tekst o svilenim trepavicama, a to je upravo metoda nadogradnje dlačica na dlačicu, pa pogledaj 🙂

   • nina

    26.01.2017. at 16:00

    Ako ikako mozete..nestavljajte svilene trepavice.. posebno kod nedovoljno strucnih osoba .. nemojte ici po kucama gde niste sigurni da je sve od pribora cisto i sterilno .. gde prosto vidite da je losa higijena jel mozete dobiti ifekciu oka.. ako se ipak odlucite za svilene trepavice biraj te strucna lica ne priucene devojke koje ce vam unistiti prirodne trebavice de ce vam dugo vremena trebati da ih oporavite..

 4. Pingback: Svilene trepavice | Lepotica.rs

 5. Milica Terzic

  18.06.2013. at 13:04

  Da li mozete da mi preporucite neki salon u Beogradu gde se ova procedura obavlja profeionalno?

  • GospodjicaJ

   18.06.2013. at 14:16

   Draga Milice, saloni koje preporucujemo su Star Medic i Salon lepote Katarina. To svakako ne znaci da nema vise strucnih 🙂
   Ako uradite nadogradnju trepavica, obavezno javite utiske 🙂 A mozete napisati i recenziju tretmana i salona u kome ste radili tretman.

 6. Pingback: Izaberi pravu maskaru za sebe prema obliku četkice | Lepotica.rs

 7. Pingback: Veštačke trepavice |Svilene trepavice| Trepavice| Maskara | Lepotica.rs

 8. sanja

  02.03.2017. at 16:22

  Stavila sam pre 2 dana svilene i hocu da iih skinem jel to moguce ?

  • GospodjicaJ

   06.03.2017. at 11:39

   Draga Sanja,

   Nikako to nemojte sami raditi. Obratite se profesionalcu jer oni imaju skidače koji rastvaraju lepak. U suprotnom možete ostati bez svojih trepavica.

   Pozdrav 🙂

 9. Tanja

  09.09.2017. at 20:02

  Da li mozete da mi preporucite neki salon u NOVOM SADU gde se ova procedura obavlja profesionalno? Hvala unapred!

 10. Tanja

  09.09.2017. at 20:04

  Da li mozete da mi preporucite salon u Novom Sadu gde se stavljanje svilenih trepavica obavlja profesionalno? Hvala

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!