Šminkanje ušiju: Bizaran make-up trend koji nije za svakoga!

Instagram/Prirntscreen

Svaka sezona donosi pred sobom nove make-up trendove. Dok neki od njih prođu neopaženo (poput 3D nail arta), neki od njih postanu viralno popularni (poput bushy obrva). Zato nije čudo kada je na pistama pariskih modnih revija na ušima top modela osvanula zlatna prašina! Radi se o šminkanju ušiju (ear make-up) – još jednom novom make-up trendu, koji je svakako pomalo bizaran, i definitivno nije za svakoga!

Šta tačno znači šminkanje ušiju?

Doslovno, kao što sam naziv i kaže, radi se o šminkanju ušnih školjki i resica. Nekoliko poteza ajlajnerom ili nekoliko premaza gliter kremastom senkom učiniće vaše ušne resice centrom pažnjem. Iako ovo definitivno nije jedan od najpraktičnijih make-up trendova – veoma je raznolik i nekako prilagođen pandemiji. Pošto ne možemo da prikažemo šminku dok nosimo zaštitnu masku, šminkanje ušiju se čini kao odlična alternativa (ipak,l samo za one grabre).

Ako niste sigurni da li je ovaj make-up trend za vas, isprobajte ga za nadolazeće praznike ili maskenbal, jer je u ove dve situacije baš sve dozvoljeno! Smete eksperimentisati sa bojama i teksturama, ali za početak je najbolje da počnete sa suptilnom zlatnom bojom, kojom ćete “našminkati” resice.

U nastavku vam dajemo neke zanimljive predloge šminke za uši!

Suptilna zlatna boja za početnice:

Diskretna kombinacija crnog ajlajnera i hajlajtera:

View this post on Instagram

A post shared by ⚡️ OLIV ⚡️ (@olivianowicka)

Uparite ear makeup i aksesoare!

Odaberite kontrastnu boju šminke i minđuša:

Napravite malo umetničko delo:

Ili, napraivte festivalski look:

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!