Emulzija vs. krema za lice: U čemu je razlika?

emulzije

Postoji razlog zašto korejski beauty proizvodi (među kojima je i emulzija) imaju najpopularnije preparate. Njihove inovacije u proizvodima, tehnike i sastojci koje donose K-beauty eksperti transformišu ideju skincare-a za mnoge. I bez sumnje, opsežna rutina od 10 koraka će zadovoljiti sve skincare ljubitelje. Među najpopularnijim formulacijama je definitivno emulzija – kombinacija hidrirajućih svojstava seruma i hranljivih sastojaka kreme – emulzije su novi must-have bez kojeg ne možemo!

Šta je tačno emulzija?

Tehnička decinija emulzije podrazumeva stanje u kojem se dve tečnosti koje se ne mešeaju, a kombinuju se u laganu i vodenu suspenziju. U skincare-u, emulzije se kreiraju kombinacijom dve materije na bazi vode, kako bi nastala mlečna tečnosti, koje se ne meša u potpunosti. Ova super lagana i kremasta tečnost ima sve benefita seruma i krema, bez masnog i teškog osećaja u isto vreme.

Upravo zato su osobe sa masnom i kožom sklonom aknama dale svoje poverenje emulzijama – gotovo su nevidljive na koži, a ekstremno hidriraju. Ne postoji proizvod koji može da imitira dejstvo emulzije, što je čini nezamenljivim proizvodom.

Prednosti korišćenja emulzije

Glavna ideja koja stoji iz emulzije jeste da pruži instantni boost hidratacije vašoj kođi. Emulzifikator se dodaje emulziji kako bi učinio da se dve tečnosti vežu i održe finalnu teksturu i konzistenciju. Neki od najčešćih emulzifikatora koji se koriste su: Cetearyl alcohol, glyceryl stearate, and polysorbate 60. Prednosti ove formulacije su sledeće:

  • Emulzije lagano snabdevaju vašu kožu hidratacijom bez masnog i teškog osećaja, koji daju kreme za lice.
  • One su nekomedogene po prirodni, što znači da neće zapušiti pore niti dovesti do akni ili bubuljica.
  • Veoma brzo se upijaju, što ih čini idealnim za ona brza jutra kada nemate vremena da čekate da vam se proizvodi upiju u kožu.
  • Mogu biti formulisane sa aktivnim sastojcima, poput salicilne, hijaluronske ili bademove kiseline, kako bi ciljale i na druge probleme kože.
  • Mogu pomoći ojačavanju lipidne barijere kože, kako bi sprečile transepidermalni gubitak vlage, koji nastaje usled sredinskih faktora.

Povezano: Korejska vs. evropska kozmetika – po čemu se razlikuju?

emulzije

Za koga su emulzije?

Za razliku od nekih preparata, poput ampula ili hemijskih eksfolijatora, emulzije se mogu koristiti na svakom tipu kože, a posebno kod osetljive i one sklone aknama. Mogu se bezbedno koristiti i u jutarnjoj i u večernjoj rutini nege kože. Neki tipovi kože će ipak imate više koristi od emulzija: masna i aknozna koža će uživati u ovim benefitima.

Kako da ih ubacite u rutinu nege?

Korejska nega se u potpunosti oslanja na pravilno slojevito nanošenja proizvoda, kako bi se iskoristio maksimum svakog od njih. Idealno mesto za ubacivanje emulzije u negu varira od osobe do osobe. Ako emulziju koristite samo za hidrataciju – trebalo bi da je nanesete pre filnalnog koraka, a to je pre SPF-a. Ako koristite emulziju kao hidrator, nanesite je umesto kreme za lice.

Neke žene vole da koriste “sendvič” tehniku za aktivne sastojke, poput retinol seruma, kao na primer: emulzija – retinol serum – krema za lice, kako bi sprečile iritirajuće efekte retinola i zapečatile vlagu.

Da li ste probale korejske emulzije?

Pročitajte još i: Korejski skincare rečnik – esencija, emulzija i drugi pojmovi

error: Content is protected !!