Zimsko opadanje kose: Evo šta možete uraditi povodom toga

zimsko opadanje kose

Zimska sezona je ono magično vreme kada vetar postaje hladniji, a srce toplije! Od porodičnih okupljanja pa do prazničnih momenata – lako je voleti zimu! Ipak, kada je reč o nezi i zdravlju kose, zima nikako nije poželjno godišnje doba. Naime, usled nedostataka vlažnosti i hladnog vazduha, kosa lako opada i puca. Ako se i vi ove zime borite sa opadanjem kose – u nastavku vam otkrivamo proverene savete kako da se izborite sa ovim sezonskim problemom!

5 saveta ako vam zimi opada kosa

#1: Smanjite temperaturu vode

Vruće kupke, kao što su prikazane na Pinterestu, ipak nisu najzdravije za pranje kose. Vreća voda uklanja preko potrebna prirodna ulja sa skalpa i dlake, i isušuje kosu, što kao rezultati donosi neželjenu suvoću i frizz efekat. Zato je najbolje da kous perete mlakom vodom, kako biste zadržali njenu hidrataciju.

#2: Ne perite kosu svakog dana

Zima je idealan trenutak da proredite pranje kose i održite pH balans skalpa, posebno ako ste skloni isušivanju. Prečesto pranje kose tokom zime će oslabiti dlaku i uzrokovati njeno opadanje. Najbolje je da kosu ne perete češće od 2-3 puta nedeljno, šamponom protiv opadanja kose, koji ima aktivne sastojke u sebi.

Povezano: 7 skrivenih razloga za opadanje kose

zimsko opadanje kose

#3: Hidrirajte kosu

Hidrirajte dužinu, kao da sutra ne postoji! Hranite je kvalitetnim proteinskim i hidratantnim maskama, koje će nadoknaditi sav stres kroz koji ona prolazi. Masku nanosite na donje 2/3 dužine, a nikako na teme.

#4: Nabavite kvalitetan preparat protiv opadanja kose

Opadanju kose će najviše pomoći kvalitetan ciljani tretman namenjen baš ovom problemu. Zato odaberite šampone i anti-hair fall preparat iz iste linije, jer njihovi sastojci komplementarno deluju imajući isti cilj. To mogu biti ampule, losion ili sprej, koji se nanose direktno na teme.

Mi vam predlažemo kombinaciju Subrina Professional Anti Hair Fall šampona i ampula.

#5: Uključite antioksidante u ishranu

Od ishrane zavisi kvalitet i zdravlje vaše kose. Uključivanje antioksidanata poput omega-3 masnih kiselina može zaštititi kosu od opadanja. Jer ovi nutrijenti smanjuju količinu oksidativnog stresa i slobodnih radikala koji uzrokuju raspadanje ćelija kože, koje potom dovode do opadanja. Jedite puno lešnika, brokolija, borovnica, pasulja i paradajza, kako biste nahranili telo, ali i kosu.

zimsko opadanje kose

Za opadanje kose predlažemo vam La Bioestetique BIO FANELAN šampon protiv opadanja kose.

Pročitajte još i: 5 vitamina koji sprečavaju opadanje kose

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!