Najnoviji hair trend „generacije Z“ za jesen – Jarko žuta kosa

By  |  0 Comments

Ne možemo a da ne primetimo najnoviji Instagram trend kada je reč o boji kose, a to je jarko žuta boja! Zastupljena je među pripadnicima generacije Z (mladi rođeni između polovine 90-ih i početka 2000-ih). Ova vesela jarka boja opisuje razigrani optimizam Z generacije. Kako je ova boja postala popularna, kako se farba i neguje, uz predloge najlepših primera sa Instagrama – u tekstu koji sledi.

Sve više mladih u salone donosi slike sa Instagrama, ove jarko žute boje kose, namerno odbacujući ljbuičasti toner, jer sada su žuti tonovi – IN! Ova pop-art žuta boja nastala je kao svojevrsan društveni odovor na prezasićenje tipičnom blond nijansom. Osim toga, posle ere pastelnih i rose gold tonove, bilo je vreme za promenu.

Žuta kosa je nova plava?

Žuta je lak način da transformišete plavu kosu, a bez naginjanja ka tamnijim bojama. Radi se o vema zabavnom „apdejtu“ blond nijansi, koji ne zahteva toliko posvećenosti.


View this post on Instagram

A post shared by Hair Makeup Nails Blogger ? (@hotonbeauty) on

Iako je laka za održavanja, jarko žuta kosa ne znači da ju je lako postići u salonu. Frizeri savetuju da je idealna podloga prirodno svetla kosa. Na ovakvoj podlozi se u potpunosit izbegava upotreba blanša, tako da je oštećenje kose, poput onog za platinaste i silver nijanse – skoro nikakvo. Frizeri koriste jake permanentne boje sa svojstvima izbeljivanja (sadrže visok procenat amonijaka koji podiže kutikulu i taloži molekule boje). Potom se dodaje miks žutih, koralnih i providnih nijansi koje kreiraju besprekorni žuti ton.

I dok će većina plavuša učiniti sve da izbiju žutilo iz kose (uz pomoć ljubičastog šampona i maske), farbanje u žuto je mnogo više praktičnije. Žuta je IN boja 2018. godine, prisutna je dizajnu enterijera, modi, šminkanju… jer podiže raspoloženje i pomera granice tradicionalnih boja.

Povezano: Novi Instagram trendovi boje kose – „Ledena kafa“ i „prepečeni kokos“

žuta kosa

Instagram/Printscreen

Da li vam stoji žuta kosa?

Ipak, ne može svako da iznese jarko žutu kosu – bez određenog stava i stila. Sa „neprirodnim“ bojama sve se vrti oko toga kako ih nosite. Zato pre nego što se ofarbate u ovu IN boju, razmilite – kako se inače šminkate? Da li se samopotamnjujete, kakav je vaš lični stil? Koje boje garderobe inače nosite? Morate razmisliti o celokupnom „paketu“ pre nego što se odlučite na ovaj radikalan korak.

Stilizovanje i nega žute kose

Iako su „beachy“ talasi u kosi veoma popularni na Instagramu, frizeri najčešće stilizuju žutu kosu – na ravno! duga ili kratka, kosa koja je ispeglana i glatka pokazuje zdravo stanje kose i apsolutnu vibrantnost boje. Jarko žuta kose se mora pažljivo negovati: šamponom i balzamom bez sulfata, kako bi se boja što sporije ispirala, potom uz regularne tretmane Olaplexom i redovnim mesečnim skraćivanjem krajeva.

žuta kosa

Instagram/Printscreen

Na taj način će kose delovati maksimalno zdravo, a to je ključ kod vibrantnih boja kose. U suprotnom, ako je kosa oštećena i zapuštena, boja će delovati jeftino.

Za negu jarko žute boje kose preporučujemo: Subrina Professional ECHOES šampon i balzam bez sulfata.

Pročitajte još i: Najlepši novi Instagram trendovi boje kose

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!