Hit frizura sa Coachella festivala: Cev-pletenica (VIDEO)

By  |  0 Comments

Za sve ljubitelje pletenica i muzičkih festivala, donosimo vam hit frizuru najpopularnijeg festivala Coachella koji se održava svake godine u Kaliforniji, SAD. U pitanju je kreacija danske frizerke Nicci Welsh: cev-pletenica, boemska, romantična, i nimalo laka za napraviti. Zato vam donosimo video-tutorijal kako da uz malo vežbe i vi savladate ovu hit frizuru za nastupajuće leto!

Trendy frizura direktno sa Coachelle

Cev-pletenica (pipe-braid) je najnoviji trend što se tiče frizura, koji se mogao videti svuda po Coachelli. Ova zaobljena pletenica podseća bukvalno na cev, izgleda skupo i teško, ali se lako rekreira uz video instrukcije. Odličan je način da kosu sklonite sa vrata, a donosi više „edge“ momenta nego klasična pletenica. Može biti uredna, ali i „messy“ raščupana.

Credit: @Celebrity/Fashion Hairstylist

Možete je napraviti od cele kose, ili od polovine (pa da da imate dve pletenice kao kike). Kako vam kosa ne bi klizila iz ruku, predlažemo da cev-pletenicu pletete na kosi koja je oprana dan ili dva ranije.

Povezano: Boho frizura: Cik-cak pletenica

Cev-pletenica: korak po korak

1. Najpre uzmite jedan manji pramen i omotajte drugi pramen oko njega i vežite ga poput čvora.

cev-pletenica

Youtube/Printscreen

2. Po principu riblje kosti, uzimajte tanje pramenčiće i vezujte u čvor onako kako je prikazano u videu. Provucite potom jedan deo kose kroz taj čvor.

3. Nastavite sa uzimanjem manjih pramenčića  sa leve i desne strane dok ne ispletete celu pletenicu do korena vrata. Ovaj stil pletenice možete korisiti za konjski rep, jednu ili dve pletenice. Ako želite messy look samo je malo razvucite prstima.

cev pletenica

Youtube/Printscreen

4. Znamo da nije nimalo lako napraviti ovu prelepu pletenicu, čak i sama kreatorka cev-pletenice kaže da je ovu frizuru usavršavala od novembra prošle godine. Praksa i video tutorijal će vam pomoći da je savladate. I da – ne možete je sami na sebi napraviti već vam neko drugi mora uplesti.

Predviđamo da će ovo biti IN frizura za nastupajuće leto: otporna je na znojenje, neće se raspasti jer je pilično čvrsta, a izgleda neodoljivo i neobično.

Pročitajte još i: Frizura sa pletenicama – za svaki dan, a po potrebi i svečane

Video-tutorijal pogledajte ovde:

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!