Boho frizura: Cik-cak pletenica

By  |  0 Comments

Mnoge žene vole da im kosa izgleda divlje i neukrotivo, ali po mogućnosti uredno. Cik-cak pletenica u boho stilu će vam dati taj otmen, a ležeran izgled od jutra do mraka jer je zamišljena da bude neuredna i čupava, a ipak nosiva.

Cik-cak pletenica, odnosno kombinacija obične pletenice i riblje kosti, vrlo je jednostavna za napraviti. Ipak, da vam ova moderna boho frizura ne bi bila labava ili čupava, sledite korake i pogledajte video tutorijal na kraju teksta.

Kako da napravite cik-cak pletenicu?

Pre svega, potrebne su vam blage lokne koje možete napraviti bez upotrebe toplote i to uz pomoć čarapa ili pamučne majice.

Izdvojte pramen kose sa bočnog dela po želji. Šiške ili prednje pramenove kose slobodno pustite da padaju uz lice.

Podelite izdvojeni pramen kose na tri dela i počnite plesti običnu pletenicu ali tako da prebacujete delove jedan ispod drugog, a ne kao kod klasične pletenice jedan preko drugog.

Nastavite plesti pletenicu pridružujući joj pramenove kose približno iste debljine i samo sa gornjeg dela glave. Ponovite ovaj korak tri puta pa nastavite plesti pletenicu normalno, odnosno bez dodavanja pramenova sa gornjeg dela glave.

pletenice

Pogledajte i: 4 ideje za frizure sa pletenicama!

Pletenici sada treba da pridružite pramenove kose sa suprotnog bočnog dela glave. Kada ponovite ovaj korak tri puta, nastavite plesti pletenicu bez dodavanja pramenova.

Vreme je da cik-cak pletenica dobije svoj završni oblik a to ćete postići prebacivanjem pletenice na bočnu stranu od koje ste krenuli da je pletete i pridružujući joj pramenove kose samo sa jedne strane.

Ispletite pletenicu do kraja, pričvrstite elastičnom gumicom i polako izvucite krajeve pletenice kako biste je raširili.

Pogledajte i video tutorijal za pravljenje cik-cak pletenice!

Izgleda komplikovano, ali zapravo nije teško da se napravi, zar ne? Plenićete dodatnu pažnju ako u cik-cak pletenicu stavite i neki zanimljivi ukras za kosu.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!