Plopping – trik za savršene lokne

Nije lako imati uredne i definisane lokne, naročito ako vam je kosa suva i sklona mršenju, ali pomoću plopping tehnike ste korak bliže savršenstvu.

Plopping je prirodan način sušenja kose i oblikovanja lokni za koji vam trebaju velika pamučna majica (najbolje sa dugim rukavima) ili peškir od mikrovlakana, proizvodi za bolju definiciju i postojanost lokni i češalj sa širokim zupcima ili detangler četka.

Kako napraviti lokne pomoću plopping tehnike?

Nakon što kosu operete na uobičajen način, dobro iscedite višak vode. Potom raščešljate zamršene delove kose dok je još vlažna pa od sredine kose prema vrhovima nanesite (lavandino ili kokosovo) ulje koje će sprečiti da se kosa mrsi, kao i gel ili penu za učvršćivanje lokni. Sledeći korak je uvijanje kose u pamučnu majicu (pogledajte video uputstvo) ili u peškir od mikrovlakana.

Glavu zaokrenite tako da vam kosa pada prema dole i na donji deo majice. Dobro prstima izgužvajte pa umotajte kosu u pamučnu majicu na isti način kako biste uradili i s peškirom, odnosno da rukave svežete na čelu ili na potiljku glave.

Kada nakon najmanje pola sata, a najbolje posle cele noći skinete majicu i protresete kosu imaćete savršene lokne.

Zahvaljujući plopping tehnici vaše lokne će biti dovoljno čvrste i ravnomerno raspoređene bez korišćenja toplote, viklera ili skupih preparata za kovrdžanje kose.

Povezano: Napravite savršene LOKNE uz pomoć ČARAPA!

error: Content is protected !!