7 hair color ideja koje su lake za održavanje tokom leta

nijanse kose
Instagram/Printscreen

Uživanje u novoj boji kose može biti zabavno, ali više različitih odlazaka u salon mogu dosta koštati, a neke nijanse predstavljaju veliku obavezu. Možda vam je ovog leta ipak potrebna low-maintenance promena boje kose. Mnogi hair trendovi za laki za održavanje, stoga ukoliko ste minimalista, kada je reč o nezi – oduševiće vas naši predlozi. U nastavku pogledajte naših 7 predloga nijansi kose koje su lake za održavanje, a samim tim su idealne za leto!

Ove nijanse kose su lake za održavanje tokom leta

#1: Pepeljasto bronde nijansa

Zamislite klasičnu kombinaciju plave i smeđe (blonde + brunette), sa tragovima pepeljastih tonova – to je upravo pepeljasto bronde nijansa. Ova blago isprana, boja drveta može izgedati predivno, ako ste hladnog podtona kože!

#2: Lavanda sa tamnim korenom

Obožavamo lavanda boju za leto, i ona zaista može biti low-maintenance nijansa, ako odaberete verziju sa tamnim korenom kose. Neka vam koren bude oko 2,5 cm, pre nego što pređe u nežnu lavanda boju. Ovako nećete morati brinuti o izrastaku, niti o gruboj liniji prelaza.

#3: Topli balajaž

Balajaž je trenutno najpopularniji stil farbanja – i ne deluje kao da će uskoro sići sa svog trona. To je zato je što je ova tehnika farbanja veoma low-maintenance. Kolorista ručno oslikava pramenove na vašoj kosi, tamo gde bi vas sunce prirodno obasjalo. Pošto se boja nanosi najčešće od sredine dužine pa do krajeva – niko neće videti gde vam zapravo počinje izrastak!

#4: Ponoćno teget kosa

Ako želite da zađete na tamnu stranu – odaberite ponoćno teget kosu. Kako bi ova nijansa bila laka za održavanje, odlučite se za ponoćno plave pramenove (lowlights ili highlights).

#5: Zlatna bež-nude nijansa

Ako planirate da potamnite kožu spray tan-om ili samopotamnjivačem – ova zlatna bež nude nijansa kose je idealna za vas. Ovaj look porazumeva miks zlatne, bež i pravlih pramenova, na prirodno svetloj kosi, koji će dati dubinu i dimenziju vašoj dužini.

#6: Lived-in boja

Live-in boja podrzaumeva trend koji nalaže da prigrlite izrastak kose, tako da možete “razvući” vreme između dva farbanja. Za ovaj izgled, kolorista će ofarbati celu kosu u boju po vašem izboru, a potom rekreirati osenčen koren koji se slaže sa vašom prirodnomm bojom. Tako ćete dobiti nevidljiv izratak, kada počne da raste.

Povezano: “Lived-in” tehnika pramenova – boja koja traje do 6 meseci!

#7: Tamno plava sa izrastkom

Ako imate tamno smeđu kosu, a želite da dodate letnji sjaj kosi, bez opraštanja sa tamnim tonovima, ovo može biti odlična low-maintenance varijanta za vas. Sa plavom balajaž pramenovima koji se blendaju sa tamnim korenom, ova nijansa je savršen hibrid smeđe i plave. Za razliku od klasičnog balajaža ili bronde nijansiranja, ova opuštena boja se zasniva na prihvatanja prirodnog korena.

Pročitajte još i: Zaboravite na platinastu – sada je u trendu “vintage blonde” nijansa kose

error: Content is protected !!