Zaboravite na platinastu – sada je u trendu Vintage Blonde nijanse plave kose!

vintage blonde kosa
Instagram/Printscreen

U Holivudu se definitivno može primetiti opšti trend promene boje kose, i to u plavu! Selena Gomez, Billie Eilish i Lucy Hale su nedavno otkrile svoje bleach-blonde nijanse, šokirajući fanove na Instagramu. Iako je farbanje u plavo uobičajena stvar pred leto, specifične nijanse su u pitanju: nema više ledeno plavih tonova! Većina holivudskih zvezvda je svoju boju zamenila toplom, puterasto-plavom nijansom. Njihova kosa je odvažna, jarka i izuzetno blajhna, ali ipak vuče na dosta prirodniji ton, od npr. platinaste. U nastavku saznajte sve o ovom novom, “vintage blonde” trendu!

Odmak od platinaste

U poslednjoj deceniji, u trendu je bio “maximum blonde” izgled, sa jakim platinastim tonom. U pitanju je bila moderna i edgy nijansa, koja čak i kada nosite trenerku, izgleda cool. Ali ovaj novi talas toplih plavih tonova iskače na sve strane, i nameće se jedno pitanje: “da li je ovo kraj platinaste ere”? Svetski frizeri smatraju da je ovo veliki povratak toplih plavih tonova, koji su klasični, inspirisani retro vremenima. “Klasična” plava nijansa je odličan način da opišemo ovaj novi blonde talas. Ipak, prepoznajemo ga iz ere devedesetih ili ranih 2000-ih godina (setite se Drew Barrymore ili Whitney Port).

Povezano: Zašto je moja plava kosa žuta?

I obične žene traže toplije tonove

Sve više običnih žena takođe traži tople tonove – posebno pred leto. One žele sunčane, puteraste tonove u kosi, koji su više organski i lived-in, a manje “salonski”. Više su “bila sam na odmoru” nego “frizer mi je smućkao boju”. Hladne plave nijanse, koje su do skoro bile popularne je teže poneti, i deluju više edgy. Topli tonovi vam daju mekši, mladoliki izgled, oni su jarki i sjajni, dok hladni tonovi mogu delovati dosadno i jednolično.

Lakše za održavanje

Tu je i prosta činjenica da su topli tonovi plave kose lakši za održavanje. Tople tonove je lakše izvesti na većini žena, imajući u vidu ton kože, kvalitet kose i salonsko održavanje. Iako je topla “vintage blonde” nijansa manje zahtevna za održavanje od hladne boje, ipak ne znači da ćete provesti manje vremena ili potrošiti manje novca u salonu. Ako ne želite ipak punu obavezzu, probajte pramenove, umesto “all-over“ farbanja.

Pročitajte još i: Kako da pravilno negujete plavu kosu?

Za održavanje savršeno plave kose, predlažemo vam MoroccanOil Blonde Perfecting ljubičasti šampon za plavuše!

error: Content is protected !!