Napravite savršene LOKNE uz pomoć ČARAPA

lokne pomoću čarapa

Za pravljenje savršenih lokni nisu vam potrebni fen i četka, figaro ili vikleri. Sve što vam je potrebno da biste napravili savršene lokne jeste nekoliko pari čarapa i malo vode.

Foto: PhotoJoiner www.more.com

Prednost ovog načina pravljenja lokni je u tome što nećete oštetiti kosu jer vam nije potreban nikakav izvor toplote da biste ih oblikovali. Savršene lokne možete sami napraviti posebno ako vam nije do odlaska kod frizera ili nemate vremena. Vrlo jednostavno, pomoću nekoliko pari čarapa dovoljno dugih za vašu dužinu kose, 10ak minuta vremena i malo strpljenja i volje, imaćete posebne, ženstvene i uverićete se – savršene lokne.

Povezano: 7 frizura za kovrdžavu kosu!

pjimage (1)

Kako da napravite savršene lokne uz pomoć čarapa?

Savršene lokne možete napraviti uvijanjem pramenova kose u spiralu oko čarape. Potrebno je da polu-vlažnu, čistu i počešljanu kosu, te razdvojenu u nekoliko manjih ili većih pramenova sa strane, na vrhu glave i na potiljku – u zavisnosti od dužine i gustine kose, odnosno krajnjeg efekta koji želite da dobijete, obmotate oko čarape i zavežete.

Već nakon pola sata ili još bolje duže, oduševićete se rezultatima uvijanja kose uz pomoć čarapa. (Najbolje bi bilo da pre spavanja odvojite malo vremena da uvijete kosu kako biste ujutro imali savršene lokne.) Pažljivo, pramen po pramen, skinite čarape, lokne lagano protresite prstima dok vam je glava pognuta prema dole, te ih poprskajte lakom za kosu kako bi vam lokne trajale duže.

Kosu možete pustiti i pokazati vaše zanosne i savršene lokne ili probati neku od frizura o kojima smo pisali ovde.

error: Content is protected !!