Savršene frizure na moru za čas

frizure za plazu

Na moru često imate problem neuredne frizure. Štetan uticaj sunca, često vezivanje u rep, slana voda, sve su to faktori koji utiču na kosu da se lomi, da deluje beživotno, umorno, da izgubi formu kakvu ste navikli da ima. Naravno, želite da izgledate zavodljivo i privlačno i tada, želite da vaša kosa izgleda živo, gusto i negovano i kada se vi opuštate i odmarate. Nudimo vam par praktičnih saveta, kako možete negovati kosu i ujedno napraviti blage talase bez mnogo muke prikladne za večernji izlazak, šetnju i provod. Važno je da ove savete možete primeniti brzo, lako i jednostavno.

Kako da uvijete ravnu tanku kosu u blage talase

Pantenol u spreju
Kupite ga, videćete čudesan je, obožavaćete ga. Pored toga što štiti on jako uspešno uvija i neguje vašu kosu. Najvažnije je da ga nanesete ravnomerno na celu kosu, od korena do krajeva. Zatim krenite rukama da gužvate kosu, igrajte se. Masirajte kosu od temena do krajeva. Na krajevima kose se posebno zadržite gužvanjem jer na moru oni često najviše nastradaju.

Kako se bude sušila primetićete kako vam kosa menja oblik. Nakon što primetite da je svuda blago uvijena, to će biti znak da čarolija počinje. Tada je vežite u gustu pundjicu na vrh glave i stegnite jako. Povremeno proveravajte čvor (pundju) na glavi kako biste utvrdili koliko se kosa uvila i da li je suva i zatim ponovo vežite čvor. To je sve što treba da uradite.

Nakon što se kosa osuši, imaćete divne male beachy talase u kosi u uživaćete u još lepšim talasima mora, kosa će vam biti lepa, hidrirana i sjajna. Bićete iznenadjeni efektom. Preparat je prirodan i jako zdrav za vašu kosu, što je najvažnije jako je povoljan. Imaćete savršenu fruzuru i efekat kao da ste koristili neki skup preparat za kosu, vaša tanka kosa dobiće na volumenu. Kosa će vam biti meka, ali će krajevi imati struktutu kao da ste stavili lak. Zanimljivo zar ne ? Probajte!

POGLEDAJTE I: Kako da napravite beachy talase na kosi?

beachy talasi na kosi

[adsense_inserter id=”12825″]

Kako da negujete i smirite gustu kosu

Pivo
Devojke koje imaju bujnu i gustu kosu znaju koliko ona može biti nezgodna i teška za oblikovanje na moru. Fenomenalno rešenje za vas na moru je upravo pivo. Pored toga što vas može opustiti u udobnosti uživanja na plaži ono može učiniti blistavom i zanosnom i vašu kosu. Nanesite na svoju kosu malo piva i videćete zapanjujuće rezultate.

Pivo je jako zdrav napitak, bogato je fosforom, magnezijumom, kalijumom, vitaminom B. Zbog vitamina koje ima, ono prija vašoj kosi, štiti je od štetnog uticaja morske soli i jakog sunca. Deluje na kosu tako što stvara zaštitni film koji ima efekat na kosu kao blaži gel, poboljšava kvalitet kose ali i utiče na njenu formu.

Pored toga što će vam kosa biti lepa i sjajana, dlaka će dobiti na jačini i nakon mora kosa vam neće biti puno oštećena jer proteini iz ječmenog slada i hmelja jačaju kosu u korenu. Osim što regeneriše dlaku pivo sprečava ispravljanje kovrdzave kose.

kosa uvijena pivom

Tekst: “Savršene frizure na moru za čas”, Jovana Jelača.

POGLEDAJTE I: Galerija 10 najlepših letnjih frizura – Frizure za plažu!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!