7 načina da se rešite prekomernog znojenja

Do prekomernog znojenja, može doći usled prisustva različitih faktora kojima ste izloženi. Česta izloženost stresu, poremećen hormonalni balans, loša higijena ili kontakt kože sa tkaninom koja izaziva znojenje, samo su neki od najčešćih faktora. Ipak, onda kada doživite neprijatnost zbog prekomernog znojenja, najmanje ćete razmišljati o tome šta je uzrok toga, razmišljaćete da li postoji način da se osigurate da se to neće ponoviti i neki naredni put.

Kako se prekomerno znojenje ne bi ponavljalo, predlažemo da na vreme naučite kako da sprečite i unapred rešite ovaj problem.

Kako da sprečite prekomerno znojenje?

Načini da sprečite prekomerno znojenje:

1. Redovno održavajte higijenu celokupnog tela, pa samim tim i higijenu pazuha. Tuširajte se svakodnevno i ukoliko je to potrebno u letnjem periodu i po više puta na dan.

2. Neka vam pazuh uvek bude uredno obrijan ili izdepiliran. Prisustvo malja, pogoduje zadržavanju bakterija u regiji pazuha, koje u kontaktu sa znojem proizvode neprijatan miris.

brijanje pazuha

3. Nakon tuširanja, obavezno koristite sredstvo protiv znojenja (dezodorans u spreju, u stiku ili u vidu roll on-a),

4. Oblačite garderobu napravljenu od isključivo prirodnih materijala. Veštački materijali, odnosno takozvana sintetika, ne dozvoljava koži da pravilno diše i uzrokuje ne samo prekomerno znojenje, već i pojavu različitih oblika iritacija na koži.

5. Izbegavajte izlaganje stresnim situacijama i susretanje sa ljudima koji vas dovode u stresno stanje. Ukoliko je to apsolutno nemoguće, pronađite neki način da pozutivno utičete na svoje psiho-fizičko zdravlje i da se tako oslobodite stresa. Stres može uzrokovati prekomerno znojenje, praćeno veoma neprijatnim mirisom, koji nastaje usled prisustva određene hemijske reakcije u organizmu.

prekomerno znojenje zbog stresa

6. Proverite hormonski status i regulišite ga na vreme, ukoliko je narušen. Balans hormona u organizmu, nije važan samo zbog sprečavanja prekomernog znojenja, već i zbog brojnih drugih mnogo važnijih funkcija u organizmu.

7. Ukoliko vam ništa od navedenih saveta ne bude od koristi, onda tri puta dnevno, popijte po 250 mililitara čaja od žalfije. Čaj od žalfije, ima osobinu da reguliše funkciju znojnih žlezda. Zbog toga, ovaj čaj koriste kako osobe koje imaju problem sa prekomernim znojenjem, tako i osobe koje imaju problem sa smanjenim znojenjem.

error: Content is protected !!