Znaci koji otkrivaju starenje kože

protiv starenja koze

Starenje kože, manifestuje se kroz niz često neprimetnih ili teško primetnih posledica, koje su izraženi kako unutar, tako i na površini tela, odnosno na koži. Prema rezultatima medicinskih istraživanja, starenje kože počinje nešto pre tridesete godine, tačnije u 27.godini života. Ipak, u tom, početnom stadijumu, nemoguće je primetiti ili osetiti nikakave simptome starenja.

Prvi simptomi starenja kože javljaju se između 30. i 40. godine života, u zavisnosti od faktora koji utiču na njegovu progresivnost. Kada postanu izraženi znaci starenja, oni ste primete najpre na koži. Kako se starenje kože manifestuje, ali i kako se odlaže ili usporava, imaćete prilike da saznate kroz sadržaj ovog teksta.

Kako se manifestuju znaci starenja kože?

Bez obzira na činjenicu da se prva asocijacija na simptome starenja kože vezuje za pojavu bora, postoje i simptomi koji se znatno pre bora mogu uočiti na koži. Konkretno, reč je o simptomima kao što su:

  • nagla pojava suvoće kože (posebno na određenim regijama, kao što su pete, laktovi i slično),
  • sklonost kože iritacijama ili perutanju (povezano: Napravi sama – Prirodni preparat protiv perutanja i iritacije kože),
  • vizuelno primetno smanjenje elastičnosti i mekoće kože (ovaj simptom možete uočiti recimo na gornjim površinama šaka, kada prstima druge ruke pokušate da zategnete kožu).

Ovi i drugi slični simptomi koji prvo ukazuju na prisustvo procesa starenja kože, ujedno predstavljaju i svojevrsni vid upozorenja, da će se na vašem licu ubrzo pojaviti prve bore.

nega protiv bora i starenja koze

Kako odložiti ili usporiti proces starenja kože?

Zato, kada primetite gore navedene simptome starenja kože, uradite sledeće:

– Počnite da unosite više vode u organizam,
– Počnite da jedete što više svežeg voća i povrća,
– Izbegavajte burne reakcije i izloženost stresu,
– Spavajte dovoljno,
– Pronađite što više razloga da se osetite srećno,
– Nemojte konzumirati alkohol,
– Nemojte konzumirati ili bar smanjite konzumiranje cigareta,
– Negujte se isključivo blagim i adekvatno prilagođenim preparatima za negu kože ili prirodnim preparatima i ne koristite kreme za negu kože koje su namenjene starijoj koži i koje sadrže agresivne sastojke ili preobilne količine korisnih sastojaka.

[adsense_inserter id=”12825″]

Šta se dešava kada pogrešno odaberete preparat za negu kože?

Pogrešnim izborom preparata za negu kože, možete sebi napraviti kontra uslugu. Kreme i preparati koji su namenjeni za negu i podmlađivanje starije kože, na mladu kožu koja je tek ušla u proces starenja, deluju pregrubo. Posledica toga, biće to što će vam koža postati iziritirana i time još podložnija pojavi znakova starenja.

Čak i ako usled upotrebe takvih preparata ne osetite iritacije, treba da znate da ako se koža u startu navikne na velike koncentracije elemenata koji je podmlađuju, ona će vremenom postati imuna na to i u periodu kada joj bude bila potrebna snažnija nega, vi to nećete moći da joj pružite.

Zato, postupajte pravilno i koristite preparate za negu koji su predviđeni za vaše starosno doba. Važno je i to, da pravilno odabran preparat koristite redovno i tačno prema uputstvu koje je priloženo na njegovoj ambalaži. Samo na taj način, sastojci preparata će moći da ispolje delovanje na vašu kožu.

Povezano: Nega prema godinama – Lepa koža lica sa 20, 30, 40, 50…

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!