Borba protiv bora – Hijaluron, elastin, kolagen, retinol, vitamin C

krema za lice

Hijaluronska kiselina, elastin, kolagen, retinol i vitamin C, elementi su koji su najčešće sadržani u sastavu krema protiv bora. Svaki od navedenih elemenata pojedinačno, ali i udružen sa drugim elementima, deluje efikasno na revitalizaciju i regeneraciju ćelija kože. Zato smo odlučili da više pažnje posvetimo osobinama ovih elemenata i da vam objasnimo kako oni konkretno deluju na kožu.

Upoznajte borce protiv bora!

Kako deluje hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina, predstavlja jednu od osnovnih komponenti koje su uključene u prirodni sastav kože. Smeštena je u dermisu, odnosno u dubinskom sloju kože i uključena je u sastav epitalnog, vezivnog i neuronskog tkiva.

Deluje na kožu tako što je dubinski hidrira, vezujući za sebe čestice vode, koje su čak i do 1.000 puta veće i teže od njene zapremine i mase. Na taj način, hijaluronska kiselina deluje na popunjavanje među proteinskog prostora koji je prisutan u strukturi kože. Hijaluronska kiselina, čini kožu zategnutom, vitalnom i glatkom.

Vremenom, sa starenjem kože, dolazi do smanjivanja koncentracije hijaluronske kiseline u sastavu kože i koža gubi glatkoću i svežinu, postaje neotporna i sklona pojavi bora. Zato, nadoknađivanje hijaluronske kiseline koži je jako važno i zbog toga je ona uključena u sastav krema, ali se koristi i u obliku hijaluronskih filera koji se specijalnim metodama ubrizgavaju u kožu.

Naša preporuka je Skinology Hydrofeel Duo Serum za lice sa hijaluronom.

hijaluron fileri

Kako elastin deluje na kožu?

Elastin je vrsta proteina koji je uključen u prirodni sastav kože. Kao takav, ima ulogu da kožu čini elastičnom i da joj pruža otpornost na pokrete. Kada sadrži dovoljnu količinu elastina, koža izgleda zategnuto i ima sposobnost vraćanja u prvobitnu formu, nakon istezanja koje trpi prilikom pokreta koje pravite tokom pričanja, smejanja i slično.

Starenjem, nivo elastina u koži se smanjuje i zato koža izgleda smežurano i naborano, pa je posredstvom upotrebe krema koje ga sadrže, poželjno nadomestiti koži nivo elastina.

[adsense_inserter id=”12825″]

Kako kolagen deluje na koži?

Kolagen je takođe vrsta proteina koji je sadržan u prirodnom sastavu kože i koji je smešten u njenom dubinskom sloju, odnosno dermisu. Čine ga čak tri četvrtine ukupne mase kože i ima ulogu da koži daje izdržljivost i čvrstinu. Kada je snabdevena dovoljnom količinom kolagena, koža je otpornija na spoljašnje faktore, na pojavu iritacija i alergijskih reakcija. Takođe, snabdevena dovoljnom količinom kolagena, koža ima bolju moć regeneracije i brže se obnavlja nakon povreda.

Mi vam preporučujemo Skinology Kolagen elastin serum sa alantoinom.

krema za lice

Kako retinol deluje na kožu?

Retinol je vrsta A vitamina koji se nalazi u prirodnom sastavu kože. Kao takav, ima ulogu da površinski sloj kože oslobodi od prisustva mrtvih ćelija i da pospeši proizvodnju novih ćelija. Koža snabdevena dovoljnom količinom retinola, ima ujednačen i blistav ten i nije sklona pojavi fleka i tamnih kolutova koji se kod nekih osoba (posebno kod pušača) javljaju tokom starenja.

Naš predlog je Skinology Retinol krema – vaš saveznik za lice bez bora.

Kako vitamin C deluje na kožu?

Vitamin C ima višestruko pozitivan uticaj na zdravlje kože. Konkretno, on aktivno štiti ćelije kože od prisustva i uticaja slobodnih radikala koji ubrzavaju proces starenja i pojačavaju rizik od nastanka malignih promena na koži. Uz to, vitamin C je uključen u stvaranje sinteze između kolagena i elastina, pa samim tim utiče na očuvanje elastičnosti i čvrstine kože. Zbog toga, poželjan je kao prateći sastojak krema protiv bora.

Ako želite da uvedete vitamin C kod kuće, to možete učiniti uz Prima Skinology Vitamin C serum sa hidrirajućim kompleksom.

Kada sledeći put budete kupovili kremu za lice, proverite da li sadrži neke od ovih sastojaka koji su najjači borci protiv bora i starenja kože.

error: Content is protected !!