Hijaluron fileri- momentalno bez bora

Hijaluron fileri su čudo moderne kozmetologije i za razliku od botoksa, hijaluron već postoji u našoj koži. Ono na šta morate da obratite pažnju je ko vam tretman izvodi. To lice mora da bude stručno osposobljeno i sertifikovano za ovu intervenciju. Zapamtite, kod nas samo medicinsko osoblje sme da ga sprovodi, bar za sada.

“Ispravite” svoju kožu hijaluron filerima

Fileri ispunjavaju bore tako savršeno da momentalno možete postati mlađi i 10 godina. Ubrigavaju se u kožu lica, vrat, dekoltea i ruku, a njima se takođe popunjavaju usne i jagodice. Bitno je samo da se ne preteruje u količini materijala.  Savet je da ovu intervenciju radite po preporuci, jer ne znate koje filere koji lekar koristi, kao ni koliko je ko stručan. Pa ako imate prijateljicu koja je “osvežila” svoj izgled i podmladila se, neka i vama preporuči stručnjaka.

Tretman se sprovodi tako što se iglom, koja je kraća od standardne, ubrizgava hijaluronska kiselina,ona popunjava kanal bore, ispravlja kožu i ima efekat od 6 do 12 meseci. To naravno zavisi od same kože, mimike lica, sunčanja, nege,… Neželjeni efekti su retki i prolazni, budući da se hijaluron razlaže i apsorbuje. Mogu se desiti privremeni otoci i podlivi, crvenilo i modrice, naročito ako ste preosetljivi ili pod stresom. Bitno je da se ne šminkate 1 dan nakon ubrizgavanja filera, da ne pijete alkohol i izbegavajte solarijum, saunu i sl. nekoliko dana.

Razmislite i ne preterujte sa hijaluronom

Pre nego što se odlučite na ovu intervenciju (jer ipak je u pitanju intervencija, a ne običan tretman), posavetujte se sa osobom koja će je izvoditi o količini hijaluronske kiseline koja treba da se ubrizga, kao i ostalim merama prevencije i efikasnosti tretmana. Nemojte preterivati sa količinom da ne dobijete izgled koji niste želeli. To se naročito odnosi na usne i jagodice.

Kada se počinje sa ovim tretmanom?

Hijaluron fileri nisu jeftin tretman, ali su svakako fantastično efikasni. Najbolje je da se sa njima počne već nakon 30-te godine, jer tada bore još uvek nisu duboke, pa nije potrebna ni velika količina materijala. Kada jednom napunite boru, ona nikada više neće imati istu dubinu, već će postati plića i samim tim manje vidljiva. Upravo to je kod filera najbolje, što ih duže ubrizgavate, radićete to u sve većim vremenskim razmacima, a imaćete isti rezultat, jer su bore pliće. Za razliku od botoksa, možete da prestanete kad god želite, a da vam lice ne izgubi tonus, jer se fileri podstiču sintezu novog kolagena, obezbeđuje hidrataciju i održava tonus kože.

hijalurn fileri filer

*Na ovim fotografijama se zahvaljujemo Centru Beauty Glamour (Studio za edukaciju kozmetičara)

 

error: Content is protected !!