10 stvari koje podmlađuju

Svako voli komplimente na račun izgleda, ali možda čak i više prija onaj da izgledamo mlađe. Ne morate raditi skupe hiruške i nehiruške intervencije, nekada je dovoljno da promenite par sitnica.

Malo kosa, malo lice,…

  1. Skratite šiške– šiške “skidaju” godine i čine da delujete mlađe. Posebno ako imate jaču mimiku lica, pa vam se na čelu ucrtavaju borice. Vrlo važan detalj, a pošto se ponovo vraćaju u modu, pravi je trenutak da probate.
  2. Posvetlite kosu– to ne znači da treba da menjate svoju boju drastično, dovoljno je senčenje. Ubacite po koji pramen i lice će vam se “osvežiti”.
  3. Koristite manje maskare– naslage maskare doprinose efektu teških i umornih očiju. Koristite kvalitetne proizvode koji će vam dati volumen i dužinu, koje se sa godinama gube. Takođe, probajte da umesto crne koristite braon maskaru, izgledaćete svežije i prirodnije.
  4. Neka vam ten bude negovannegujte kožu lica i ako niste u mogućnosti da redovno odlazite kod kozmetičara i u kućnoj varijanti možete naneti masku i piling. Savet je da ipak čišćenje lica prepustite profesionalcu.
  5. Manje se šminkajte– ono što je dobro a dolazi sa godinama je svest o tome da je manje zapravo više. Tako se dame nakon tridesete  manje šminkaju, tj.ta šminka se manje vidi. Dobar ten, maskara, rumenilo i sjaj za usne. Našminkaćete se brzo i izgledati mladoliko, samo vodite računa da vam nijanse pudera i rumenila odgovaraju.
  6. Spavajte dovoljno– zaista je bitan, pa čak i ako ne uhvatite “beauty sleep”, što svakako preporučujemo, nemojte spavati manje od 7 sati. To je jako bitno za kožu, jer ona tada izgleda jedrija i zategnutija, tj.ima bolji tonus i elastičnost.
  7. “Podebljajte” obrve– sa godinama čovek gubi dlačice trepavica i obrva. Zato ako imate ovaj problem, a on se može javiti već u 20-im, kao posledica genetike ili preteranog čupanja, popunite obrve olovkom ili senkom. I trajna šminkaje rešenje i to kakvo. Obrve su jako bitne za celokupan izgled lica, a ako su tanke učiniće da izgledate starije.
  8. Negujte ruke i nokte– ruke jesu ono što među prvim stvarima spazimo na nekome i one ukazuju na godine, naročito kod dama. Nokti ne moraju biti ni dugi ni nalakirani, ali uredni svakako. Suve zanoktice, koje pucaju i krvare, ne dolaze u obzir. Kožu ruku negujte kremama svakodnevno, bez obrzira na godišnje doba, a manikir uradite jednom nedeljno da bi koža zadržala jedrost i elastičnost.
  9. Dodajte volumen kosi– kosa sa vremenom gubi svoju gustinu i sjaj, jer i ona stari. Danas postoje brojni preparati protiv starenja kose, tzv.hijaluron za kosu, koji nadomeščćuju ono što kosa u rirodnim procesima gubi. Tanka, slepljena kosa ne izgleda lepo, podignite je iz korena i izgledaće zdravije i mlađe.
  10. Budite zadovoljne– svakome od nas nešto nedostaje i svako ima probleme, ali unutrašnje (ne)zadovoljstvo snažno utiče na naš spoljašnji izgled i na to kako izgledamo drugima. I od smejanja nastaju bore, ali one ipak lepše izgledaju od onih koje nastaju mrštenjem i šalju potpuno drugačiju poruku.

Saveti koje smo naveli su odnose se na neagresivne i jeftine metode za podmlađivanje i može ih primeniti baš svako. Ukoliko želite veću i bržu promenu, onda se to uglavnom odnosi na konkretnije i tome namenjene tretmane kože lica, lečenja kose, detoksikaciju,..Svi starimo i na genetiku teško da možemo da utičemo, ali na brojne druge faktore možemo svakako.

error: Content is protected !!