Izgledajte savršeno sa malo šminke

Sve se mi šminkamo da bismo bile lepše, da bi prikrile nedostatke i istakle ono što je najlepše. Ipak, čini se da dame nekad preteraju sa količinom šminke na licu ili, pak, kombinuju pogrešno boje. To je češći slučaj sa jako mladim devojkama, koje eksperimentišu i još uvek nisu pronašle svoj stil.

U 30-tim i 40-tim dame obično znaju šta im dobro stoji, koji proizvodi im odgovaraju, koje nijanse su “njihove”. Bez obzira na godine, nijansu tena ili boju očiju, svaka dama treba da zna da je najbitnije imati lep ten i istaći ili oči ili usne, ne oboje. Zapamtite da mnogo šminke ili pogrešan izbor boja mogu dovesti do toga da izgledate umorno ili starije.

Ono što je obavezno

Da bi šminka imala svoj pun efekat, lice treba da je negovano i bez nepravilnosti, kao što su akne i bubuljice. Jednom mesečno radite higijeski tretman lica ili, ako to sebi ne možete da priuštite, kod kuće redovno radite piling i stavljajte masku. Možete i da ih same napravite kod kuće.

  • podloga, tj. puder nijansu pažljivo izaberite ali vodite i računa da odgovara vašem tipu kože, jer sigurno ne želite da vam se ten sija tokom dana. Ako imate ovaj problem, ten matirajte transparentnim puderom u prahu ili kamenu. Banana puder je omiljen među šminkerima za setovanje, matiranje i ujednačavanje tena.
  • maskara – nezaobilazna, neophodna i najpotrebnija. Retke su žene koje mogu bez nje. Uz ten, najbitnija. Alternativa joj je bojenje trepavica, ako volite prirodniji izgled, imate osetljive oči ili nosite sočiva.
  • olovka za oči ili eyeliner uokvirite oči da bi izgledale krupnije i lepše, pri tom izbegavajte masne olovke, niko ne želi da izgleda kao rakun i oštre linije, već ih “izblendujte” malo četkicom ili štapićem za uši
  • rumenilo ili bronzer– pažljivo ih odaberite i pravilno nanesite, ništa gore od neprirodnih i neprirodnih narandžastih i zemljanih nijansi i oštre crte na obrazima. Naš predlog je City Color Glow Pro Blush Paleta koja sadrži 6 različitih nisjansi rumenila u prelepom kompaktnom pakovanju.
  • sjaj za usne ili ruž– obično treba da budu neutralni ukoliko ističete oči, a ako ne igrajte se bojama i pokažite smelost.

Kompletirajte look

Na celokupni izgled lica jako utiču obrve, one ne treba da budu pretanke i nemojte im mnogo menjati oblik. Svoj prirodan oblik samo “doterajte” i ako treba osenčite olovkom ili senkom. Ako su vam obrve slabe i retke, možete ih uobličiti i trajnom šminkom.

“Olakšajte” svoju šminku i lice će vam sinuti. Neka vam ten na prvom mestu bude negovan i zdrav, pa će vam za dnevnu šminku biti potrebno jako malo vremena, a izgledaćete sveže i prirodno.

 

error: Content is protected !!