Poludrago kamenje i horoskopski znaci

narukvica od poludragog kamena

Vrlo često čujemo da se o nečijem karakteru govori prema njegovom horoskopskom znaku i činjenica je da neke osobine zaista imaju sa tim veze. Isto tako, svaki poludragi kamen preporučuje se određenim znacima, zbog nečega što podstiče ili neutrališe, a to su upravo one osobine koje se razlikuju od znaka do znaka.

Poludrago kamenje za svaki horoskopski znak

Dinamični i energični ovan

ogrlica ahat i mesečev kamen

Kao odlični organizatori, puni energije i upornosti, često rade više stvari istovremeno pa mogu biti izloženi stresu. Zato im se preporučuju: ahat i žad, koji su odlični za uravnoteženje energije i jačanje imuniteta, a umanjuju i stres. Za ovna su dobri i ametist i gorski kristal.

Strpljiv i pouzdan bik

Znak koji živi za ljubav i hedonizam, zato je logično da je njegov kamen rozen kvarc, a pošto bika odlikuje postojanost i vernost, akva marin, takođe dolazi u obzir. Ahat i žad su dobri za bika jer oni zbog svoje tvrdoglavosti i posesivnosti mogu da budu pod stresom.

Komunikativan i prilagodljiv blizanac

S obzirom na urođeno rasipanje energije, nefokusiranost i kratko držanje pažnje, tigrovo oko je savršen kamen za blizance, jer donosi odlučnost i pomaže u definisanju onoga što stvarno želimo. Pošto su blizanci poznati po svojoj kreativnosti i intelektu, kamen koji to još više naglašava je citrin. Turmalin blizancima može pomoći zbog pozitivnog uticaja na nervni sistem, a ahat jer pojačava istrajnost.

Emotivan i odan rak

narukvica od mesečevog kamena i ahata

Mesečev kamen i biser donose ljubav, sreću i uspeh i zato su savršeni za raka kojim upravljaju emocije, ali i karakteriše istrajnost. Turmalin  je dobar izbor za raka jer podstiče harmonične i trajne ljubavne i prijateljske odnose, a i tigrovo oko sigurnost i sampouzdanje.

Ponosan i dramatični lav

Nijedan znak ne voli toliko pažnju kao lav, a s obzirom na tvrdoglavost, pa i aroganciju dobro bi mu došao gorski kamen i citrin. Preporučuju se i tirkiz i ahat da bi se kreativna energija koji lavovi poseduju usmerila i uravnotežila.

Vredna i praktična devica

Ahat pojačava istrajnost i smanjuje stres, a tigrovo oko samopouzdanje i sigurnost, koji su devicama potrebni. Sa druge strane, citrin donosi optimizam, mesečev kamen ljubav i sreću.

minđuše od žada i malahita

Osećajna, neodlučna vaga

Akva marin će poboljšati ionako dobre intelektualne reakcije, a rozen kvarc će uravnotežiti moguće emotivne probleme. Žad vagama donosi harmoniju, a turmalin samouverenost i stabilnost u ljubavi i prijateljstvu.

Uporna i tajanstvena škorpija

Toliko svega na jednom mestu i strasti i intuicije i posesivnosti i intrige. Škorpijama zaista često treba malo pomoći. Mesečev kamen ublažava emocije i smiruje. Malahit deluje zaštitno i sjajan je provodnik energije, dok akva marin donosi postojanost i hrabrost. U boljem razumevanju sebe pomaže turmalin.

Neposredan i energičan strelac

Po svojoj prirodi strelacje optimista, ali kada ga zadese veći problemi postane potpuni pesimista i tada mu mogu pomoći tigrovo oko i tirkiz. Ahat, sa druge strane, pojačava istrajnost i dovodi u ravnotežu, što ponekad ishitrenom i temeperamentnom strelcu svakako treba.

Strpliv i rezervisan jarac

minđuše od rozen kvarca

Eksplozija pretvara negativnu energiju u pozitivnu, a tigrovo oko eliminiše negativne misli i donosi optimizam, što je za jarca jako važno. Rozen kvarc olakšava emotivne probleme i budi životnu radost., dok je za melanholiju i depresiju jako je dobar tirkiz.

Inteligentna i buntovna vodolija

Mesečev kamen može im pomoći u postizanju veće emocionalne inteligencije i smirenosti, dok žad donosi duhovnu ispunjenost i harmoniju. Akva marin podstiče volju i samopouzdanje. Turmalin je dobar za bolje razumevanje sebe i povećanje samopouzdanja.

Kreativne i ljubazne ribe

Tirkiz pomaže kod melanholije,jer  emotivne ribe često mogu biti melanholične, a akva marin kao kamen postojanosti i hrabrosti pomoći će ribama da istraju u ostvarenju svojih zamisli, dok će im ahat donet istrajnost i probudiće skrivene talente.

narukvica mesečev kamen, ekspolzija i ahat

Svaki horoskopski znak ima svoje osobine po kojima se razlikuje od drugih i svi mi imamo neke osobine koje bismo, ako smo dovoljno realni, želeli da promenimo. Poludrago kamenje jeste snažan provodnik energije, ali pri njegovom izboru nemojte se slepo voditi horoskopom. U prethodnim tekstovima opširnije je bilo reči i nekim od najčešćih kamenčica, pa i u tome možete pronaći ono što vam je potrebno i šta vam odgovara.

Na kraju krajeva, sledite svoju intuiciju, prepoznaćete svoj kamen kada ga vidite.

error: Content is protected !!