Poludrago kamenje i njegovo značenje 2.deo

Kao što smo najavili, nastavljamo priču o poludragom kamenčićima i njihovoj simbolici. Sada će biti reči o malahitu, žadu, mesečevoj reci, turmalinu, kao i ženama omiljenim rozen kvarcu i mesečevom kamenu.

Simboli nežnosti, ljubavi, sreće,…

 • MALAHIT– kamen dubokog isceljenja, snažni provodik energije. Deluje zaštitno, naročito prema deci. Simbol je poslovnog prosperiteta i uspeha, pa ga treba nositi na važnim sastancima. Čuva jetru, žlezde, žuč i želudac
  ogrlica- mesečeva reka i mačije oči
 • MAČIJE OČI– kamen sreće i sudbine. Donosi mir, blagostanje, emocionalno isceljivanje, praštanje i povećanje samopoštovanja. Pojačava kreativnost, ljubaznost, disciplinu i iskrenost. Dobar je za bubrege, pankreas, jetru, pluča, limfu, oči i uravnotežava adrenalin.
 • MESEČEV KAMEN– kamen za postizanje smirenosti, donosi ljubav, sreću, nadu. Usklađuje hormonalni sistem, hipofizu i metabolizam, čisti krv i reguliše šećer. Pomaže začeće i olakšava porođaj, ublažava menstrualne bolove i tegobe u klimaksu. Dobar je protiv nesanice.
 • MESEČEVA REKA– kamen spoznaje svrhe postojanja, univerzalnog znanja i oslobađa nas mentalnih blokada. Podstiče kreativnost i spiritualne procese. Utiče na emocije, generiše i daje veliku energiju, sreću, mudrost i učenje. Dobar je protiv depresije, artritisa i reumatskih bolova.
 • ROZEN KVARC– simbol ljubavi, olakšava emotivne probleme, budi životnu radost, podstiče na vernost i smirenost. Umanjuje stres, strah, ljutnju i olojeđenost. Pomaže kod umora, niskog pritiska, emotivnih i mentalnih problema. Donosi unutrašnji mir i ljubav prema sebi. Pomaže u kriznim životnim razdobljima, npr.u krizi srednjih godina. Pozitivno deluje na srce i krvne sudove. Poboljšava rad bubrega, dobar je za detoksikaciju, podmlađuje i revitalizuje kožu
  ogrlica- rozen kvarc,mesečev kamen i ahat
 • TIRKIZ– kamen sreće, simbol ljubavi i bogatstva. Pomaže kod depresije, melanholije i napada panike. Koristi se kao talisman i štiti srce. Pomaže kod upale grla i disajnih puteva. Jača imunitet i harmonizuje rad unutrašnjih organa, štiti od karijesa i leči impotenciju. Dobar je kod umora i štiti od štetnih spoljnih uticaja
 • TIGROVO OKO- podiže sampouzdanje i sigurnost, donosi odlučnost. On pomaže u definisanju onoga što stvarno želimo. Pruža mir pri rešavanju problema i otklanja barijere. Eliminiše negativne misli i donosi optimizam i strpljenje. Ublažava depresiju i podiže raspoloženje. Dobar je za oči, grlo i reproduktivne organe. Ubrzava zarastanje kostiju, pomaže kod visokog pritiska i mentalnih poremećaja. Podstiče detoksikaciju i balansira opšte zdravstveno stanje organizma.
 • TURMALIN– simbol prijateljstva, sreće i zdravlja. Pozitivno utiče na nervni sistem i samouverenost, pojačava ljubav i prijateljstvo i utiče na njihovu stabilnost i trajnost. Pomaže u boljem razumevnju sebe, povećava samopuzdanje i uklanja strah. Dovodi veliku energiju u sve organe i regeneriše ih
 • ŽAD– simbol zaštite ljubavi i vernosti. Donosi harmoniju i duhovnu ispunjenost. Uspostavlja hormonalni balans i pojačava imunitet. Povoljno utiče na srce, kosti, bubrege i pluća i čisti krv. Reguliše visok pritisak i metabolizam.

error: Content is protected !!