Poludrago kamenje i njegovo značenje 1. deo

narukvica od ahata i rozen kvarca

Nakit od poludragog kamena postaje sve aktuelniji. Svaki kamen ima svoje značenje i svaki je za nešto dobar, o tome u narednim redovima.

Sigurno vam se dosta puta desilo da treba nekoj svojoj dragoj ženskoj osobi nešto da poklonite. Kada se žene u pitanju, nakit je uvek pogodak.  Podarite sebi ili nekome koga volite nakit zbog koga ćete privući pažnju. Neka lepotice budu još lepše.

Simbolika i značenje

narukvica- mačije oko i ahat

Sada nešto malo više o kamenčićima,  njihovoj simbolici i dobru koje daju našem organizmu. Izaberite svoj, jer svaki čovek zna šta bi želeo da ima, čemu teži, a energija kamenja pomaže da se to i ostvari.

 • AHAT– kamen pročišćenja, ravnoteže i vitalnosti. Smanjuje bol, pomaže kod stresa i budi skrivene talente, pojačava istrajnost. Povoljno deluje na krvene sudove, limfni sistem, vid, pluća i probavu. Dobar je za matericu i povećanje plodnosti kod žena
 • AKVAMARIN– kamen vernosti, postojanosti i hrabrosti. Podstiče brze inelektualne reakcij, sposobnost govora, volju i samopouzdanje. Oslobađa od podsvesnih strahova. Dobar je kod upale grla, desni, creva, jetre i zubobolje. Smanjuje stres i izoštrava intuiciju. Harmonizuje rad štitne žlezde
 • BISERI– simbol za iskrenost, čistoću, mudrost i intelekt. Simbol su ljubavi, uspeha i sreće. Pomažu da bolje spoznamo i prihvatimo sebe. Beli bise je simbol čistog srca i uma i vere. Crni i zlatni su simbol prosperiteta. Biseri pomažu u regulisanju telesne težine. Ne treba ih pozajmljivati
  minđuše- citrin i mesečeva reka
 • CITRIN– kamen uspeha i izobilja, smanjuje ego, donosi optimizam i sreću. Simbol je nade, mladosti, zdravlja i vernosti. Podstiče kreativnost i mentalne sposobnosti. Jača imunitet i povoljno utiče na organe trbušne duplje. Deluje antidepresivno i donosi harmoniju
 • ČERI– podstiče osećaj usmerenosti. Stimuliše kreativnost i intuiciju. Pomaže kod depresije i letargije. Dobar je za lečenje glavobolje i bolesti krvi, napetosti mišića i bolova u kičmi, regeneriše tkivo i ublažava simptome menopauze.
 • EKSPLOZIJA– simbol čišćenja svih energentskih nivoa, svih organa, emotivnog i mentalnog nivoa. Jača organizam, otklanja blokada, a negativnu energiju pretvara u pozitivnu. U kombinaciji sa ostalim kristalima, pojačava njihovo dejstvo. Dobar je za ceo organizam i sve organe.
  ogrlica- eksplozija i ahat
 • HOVLIT– pomaže kod uobličavanja i realizovanja ambicija, izuzetno umiruje i uči strpljenju. Umanjuje bes i smiruje um. Ublažava temperament i daje psihičku ravnotežu. Dobar je za koncentraciju i oslobađa od nesanice i nemirnih snova. Pomaže zubima, kostima i mekom tkivu. Aktivira metabolizam i izbacivanje otrova iz tela. Dobar je za odvikavanje od pušenja.
 • LABRADORIT–  sprečava odliv energije i podiže svest, stimuliše intuiciju, otklanja strahove i nesigurnosti. Donosi nove ideje, daje snagu i istrajnost. Uklanja stres, reguliše metabolizam, usklađuje hormone i olakšava tegobe menstrualnog ciklusa. Dobar je za oči, mozak, reumatizam, visok pritisak, prehladu.

Ovo je kratko upoznavanje sa nekim od kamenčića. Ovoj temi biće posvećeno još prostora, da bismo obuhvatili sve poludrago kamenje koje imamo u ponudi.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!