Da li je vaša koža dobila svoju dnevnu dozu vitamina C?

vitamin C nega kože

Kako živimo u brzom vremenu, u često zagađenoj gradskoj sredini, mnogo puta se zapitamo kako možemo da doprinesemo zdravijem konceptu življenja? Unosimo suplemente, vitamine, trudimo se da jedemo zdravo i čisto, ali da li isto pružamo i našoj koži? Vitamini, kao vitalni nutrijenti neophodni su za zdravu i lepu kožu – a jedan od najvažnijih je vitamin C! U nastavku vam otkrivamo šta sve “radi” ovaj moćan antioksidant i kako da ga uvedete u skin-care rutinu uz jedan novitet koji je pokupio naše simpatije!

Vitamin C je legendaran s razlogom: zaista “radi” na svim tipovima kože. Neujednačen ten, loša tekstura kože, fine linije, ožljici od akni, beživotni izgled bez sjaja – za sve ove probleme rešenje je u magičnom vitaminu C!

Šta je vitamin C i zašto vam je potreban?

Kako bismo razumeli aktuelne skin-care sastojke, moramo “zagrebati” oblast beauty hemije. Vitamin C je po sastavu L-askorbinska kiselina, moćni antioksidant koji neutrališe molekule slobodnih radikala. Na taj način vitamin C pomaže prirodnom procesu regeneracije kože.

Naša koža je tokom dana izložena brojnim agresorima, kao što je UV zračenje, vazdušno zagađenje, smog, duvanski dim… Vitamin C neutrališe ili umanjuje štetu koju koži nanose ovi faktori. Na taj način, vitamin C održava ćelije kože zdravim. Tako se usporava proces starenja kože, i ona se štiti od predkancerogenih promena koje uzrokuju UV zraci. Prilično neverovatno, zar ne?

Vitamin C nega kože

Šta vitamin C radi za vašu kožu?

Još zanimljivije, svojstva vitamina C nisu ograničena samo na funkciju antioksidanta. Na primer, pošto je veoma kiseo, vitamin C podstiče kožu da se samoobnavlja, ubrzavajući proizvodnju kolagena i elastina.

Ako ste skloni flekama i pigmentacijama kože, vitamin C sprečava proizvodnju pigmenta melanina, i time inhibira nastanak novih fleka, a umanjuje intenzitet starih. Efekti korišćenja vitamina C u nezi kože su zaista fenomenalni:

  • posvetljen ten
  • blistava koža
  • poboljšan tonus i jedrina
  • smanjenje finih linija i bora
  • optimalna hidriranost

Verovatno se pitate kako da dodate vitamin C u svoju rutinu nege, a da on bude efikasan? Najmoćnija forma vitamina C je 100% čist prah askorbinske kiseline. Teško je naći ovakav proizvod na našem tržištu, ali imali smo tu privilegiju da među prvima dobijemo i isprobamo čist vitamin C u prahu iz prve AVON vegan skin-care kolekcije Distillery.

AVON Distillery C Shot vitamin C u prahu

Kao urednice beauty portala, susrećemo se sa inovativnim formulama i proizvodima koji stignu na našu adresu, ali ovo je jedan od najneobičnijih proizvoda koje smo isprobali, zasnovan na “clean beauty” konceptu. Proces destilacije i izdvajanja esencije je osnova cele AVON Distillery kolekcije, a C Shot vitamin C u prahu je 100% čista formula ovog antioksidanta.

Distillery C Shot

Proizvod dolazi u uskoj staklenoj ambalaži, koja je od eco-friendly materijala. Količina proizvoda je 5 grama, što će vam dugo trajati, s obzirom na koncentraciju i minimalno doziranje proizvoda. Način doziranja i korišćenja AVON Distillery C Shot-a je veoma lak: dva do tri poteza daju idealnu dozu praha, koji se na nadlanici meša sa dnevnom ili noćnom kremom.

Na ovaj način osigurava se najstabilnija i najsvežija forma vitamina C, koja se momentalno nanosi na lice. Moramo priznati da nas je ideja ovakvog nanošenja veoma zaintrigirala i da smo jedva čekali da je isprobamo, u kombinaciji sa dnevnom i noćnom kremom iz Distillery kolekcije.

Način korišćenja Distillery C Shot praha

Od kada smo dobili AVON Distillery C Shot vitamin C u prahu, koristili smo ga kao deo jutarnje ili večernje skin-care rutine. Ujutru smo ga mešali sa Distillery Shade The Day SPF 25 dnevnom kremom, a drugim danima smo ga testirali i kao deo večernje rutine. Tada smo ga mešali sa Distillery Sleep Potion noćnom kremom.

Prah vitamina C je izuzetno fino mleven i svilenkast, poput pudera u prahu, tako da se idealno stapa i meša sa bilo kojom kremom za lice, bez ikakvih gromuljica. Formula AVON Distillery C Shot praha jeste koncentrovana, ali nismo imali nikakve neželjene efekte poput iritacije ili peckanja. Naprotiv – koža je momentalno bila sveža i jedra na dodir.

Distillery C Shot

Efekti Distillery C Shot-a

Ono što morate znati kod svakog proizvoda sa vitaminom C jeste da je potrebno vreme i doslednost da bi pokazao rezultate. Ne možete očekivati instant rezultate preko noći. Zato smo se posvetili kontinuiranoj upotrebi Distillery C Shot praha, i efekti zaista nisu izostali: koža je posle određenog vremena postala blistavija, mekša, delovala je zdravije, a čak i flekice sa letovanja počele da posvetljuju!

Za koga je Distillery C Shot?

Ovaj proizvod nema starosno ograničenje, i može koristiti baš svakom tipu kože. Ovo je nešto što se retko može reći za neki skin-care proizvod, ali Distillery C Shot je upravo takav! Čista, koncentrovana formulacija prirodnog vitamina u obliku koja osigurava njegov maksimalni učinak! Gotovo da ne postoji tip kože koji neće osetiti benefite čistog vitamina C! Bilo da imate 20 ili 55 godina, vitamin C je potreban baš svakoj starosnoj grupi i svakom tipu kože.

Distillery C Shot

Ipak, ako imate osetljivu i reaktivnu kožu, savetujemo vam da za početak “naviknete” kožu na vitamin C, kroz korišećnje 2-3 puta nedeljno. Potom možete povećavati dozu dok ne dostignete svakodnevnu upotrebu! Ovo takođe savetujemo i suvoj koži.

Distillery C Shot vitamin C u prahu možete poručiti klikom na OVAJ link, po ceni od 2800 RSD.

AVON Distillery kolekcija

Pored C Shot vitamina C u prahu, upoznali smo i druge proizvode koji čine Distillery kolekciju. Pošto sve veći broj potrošača širom sveta da odgovorno bira i konzumira proizvode, bez štetnih sastojaka, kompanija Avon je kreirala svoju prvu vegan skin-care kolekciju Distillery.

Pažljivo uklopljeni naziv kolekcije savršeno opisuje njenu suštinu – destilaciju i izdvajanje esencije kao najvažnijeg aspekta čiste lepote. Kolekcija sadrži 5 pažljivo koncipiranih proizvoda:

  • Clean Break balzam za čišćenje lica
  • C Shot vitamin C u prahu
  • Purify ulje za lice
  • Shade The Day dnevnu kremu sa SPF 25
  • Sleep Potion noćnu kremu

avon distillerxy kolekcija

On što je inovativno jeste da su sve ove formule zasnovane na čistim, moćnim sastojcima koji obnavljaju kožu, a uz to su 100% vegan, ne sadrže parfeme, alkohol i veštačke boje, alergološki su i klinički testirani i pakovani u posebno dizajniranu eko ambalažu. Bravo za AVON!

Svi proizvodi iz Distillery kolekcije su dostupni za poručivanje ONLINE i preko Avon dama.

AVON Distillery događaj

Imali smo tu čast da na događaju upriličenom 3. oktobra 2019. među prvima saznamo o Distillery kolekciji i osetimo teksture proizvoda. Predstavljen nam je koncept i ideja koja stoji iza Distillery kolekcije, kao prve veganske kolekcije iz AVON laboratorija. Na događaju je emitovan i film u kojem su glumica Miona Marković, novinarka i blogerka Brana Antović i influenserka Anja Šušnjar pred filmskom kamerom otkrile šta vole kod sebe, koliko je važno slušati i udovoljavati sebi, oslikavajući Distillery koncept.

Ne zaboravite da prelistate aktuelnu AVON e-brošuru za sve novitete i super ponude!

error: Content is protected !!