Vodič: Kako da odaberete hajlajter prema tonu kože?

hajlajter

Nema sumnje da je jedan od najpopularnijih make-up proizvoda već godinama unazad – upravo hajlajter! Blistave, glowy jagodice su ono što viđamo svugde po Instagramu i modnim pistama, zato je hajlajter postao make-up klasik, poput rumenila i ajlajnera. Ali – kako odabrati onaj idealan za naš ten? Lako, uz naš vodič koji sledi!

Hajlajter treba da posluži jednoj svrsi, a to je da naglasi visoke tačke lica: jagodce, kost ispod obrve, Kupidonov luk iznad usne, vrh nosa. Na taj način, hajlajter akcentuje vašu strukturu kostiju lica kako bi bolje “uhvatilo” svetlost. Ako odaberete nijansu hajlajtera koja je pogrešna, potpuno ćete promašiti svrhu ovog make-up proizvoda!

Kako odabrati savršen hajlajterprema tenu kože?

Šminkeri savetuju da, kod odabira, hajlajtera odaberete jednu do dve nijanse svetliji hajlajter od vašeg tona kože. Ovo će učiniti da se hajlajter vidi i da osvetli to što treba. Za razliku od pudera i bronzera, možete se igrati sa različitim nijansama hajlajtera!

Svetao ten (Fair ili Porcelain nijanse pudera)

Svetliji tonovi kože definitivno imaju najveće poteškoća da pronađu savršenu nijansu. Svaki novi hajlajter koji se pojavi na tržištu ima zlatne tonove, što nikako ne stoji svetloj koži. Ako koristite pogrešnu nijansu hajlajtera na svetloj koži, dobićete suprotan efekat – tamniju senku na jagodicama, umesto svetliju!

Ako imate bledu i svetlu kožu, trebalo bi da se odlučite za perlaste, ledene ili šampanj nijanse hajlajtera. Svetli pigment će dodati dovoljno blistavosti vašem tenu. Takođe želite da izbegneete previše tople nijanse hajlajtera ili one koje imaju crvene podtonove. Odlučite se za one sa svetlim, pink-bresvkastim finišem. Vama će dobro stajati i ledeni, srebrnkasti hajlajteri, koji će naglasiti svetlinu vašeg porcelanskog tena.

Mi vam predlažemo City Color Strobing paletu sa 3 hajlajtera, idealnih za svaki ten!

Savršena nijansa za sve svetle tonove kože jeste boja slonovače perlastog finiša – jer će dati najprirodniji sjaj iznutra!

Povezano: Da li znate razliku između hajlajtera i iluminatora?

Srednji i maslinasti ten (Medium, Beige, Olive nijanse pudera)

Kako biste sprečili da izgledate previše ledeno i “frosty”, ako imate topliji ten, odaberite hajlajter sa bronzanim i zlatnim iridescentnim tonovima. Ovaj blagi nagoveštaj boje je dovoljan da vašu kožu učini kao da je poljubilo sunce! Izbegavajate roze i ledene hajlajtera hladnog podtona jer će na vašoj koži izgledati previše veštački i vidljivo!

Povezano: Kako da nanesete hajlajter prema efektu koji želite da dobijete?

Tamniji ten (Caramel, Mocha, Deep nijanse pudera)

Tamnijem tenu fenomenalno stoje bogate varijacije rose-gold ili brozanih hajlajtera. Potrudite se da pronađete hajlajtera koji ima intenzivan pigment, a klonite se onih sedefastih, opalescentnih nijansi, jer čine da koža izgleda mrtvo, umesto da blista iznutra. Potražite tople bogate nijanse bronze, bakra ili roze zlata.

Pročitajte još i: 7 trikova sa hajlajterom zbog čega ćete ga još više zavoleti

error: Content is protected !!