Japansko iscrtavanje obrva je prošlost: Upoznajte “microfeathering”!

Trajna šminka obrva je doživela veliki bum poslednjih godina, tako da se u skladu sa tim razvijaju nove tehnike i prilazi, kako da obrve deluju što lepše i prirodnije. Sada kada već svi znaju za japansko iscrtavanje obrva (popularni microblading), donosimo vam sve detalje o novoj “no-makeup makeup” verziji polutrajnih obrva – upoznajte microfeathering tehniku!

Microfeathering obrva – u čemu je razlika?

Glavna razlika između japanskog iscrtavanja obrva (koje dominira medju tehnikama) i microfeatheringa je u veličini površine koja se popunjava. Japanska tehnika tetovira cele obrve kako bi kreirala oblik i punoću. Osobe sa alopecijom ili super tankim obrvama će najviše imati prednosti od ove stare tehnike, jer ne moraju ispunjavati cele obrve svako jutro.

S druge strane, microfeathering je za one dame sa prirodno punim i gustim obrvama. Cilj da se prirodno imitira prirodna dlaka i njen patern rasta, kako bi se postigle paperjaste obrve, koje su prirodne, meke i lepe.

microfeathering
Instagram: @kristiestreicher

Praznine i delovi gde su prirodne dlačice ređe postavljene se popunjavanju, rezultujući najprirodnijim mogućim izgledom. Microfeathering se radi na delovima obrve koji su okruženi prirodnom dlakom. Kada je ceo proces gotov, trebalo bi da ne možete da vidite razliku između prirodni dlačica obrve i poteza microfeatheringa. Tehnika je toliko savršena i prirodna. Osim toga, mastilo koje se koristi se uvek bira u najpribližnijoj boji vaših obrva.

Povezano: Tattoo vs. microblading vs. puder obrve – u čemu je razlika?

microfeathering
Instagram: @kristiestreicher

Tehnika microfeathering-a

Koristi se manje poteza, manje intenzivne boje i finija sečiva. Iskusni permanent make-up tehničari tvrde da se kozmetička tattoo industrija polako okreće od klasičnog microblading-a, ka prirodnijim tehnikama i iskusnijim tehničarima. Naime, tehničar finim potezima stvara precizne rezove poput dlačice i taloži boju u gornji sloj kože obrva. Ne koriste se igle niti tattoo mašinica, samo precizna sečiva. Boja u microfeathering tehnici postepeno bledi tokom godine, ne ostavljajući rezidualni pigment na koži.

microfeathering
Instagram: @amy.jean.brow.agency

Pre i posle tretmana

Šest do osam nedelja pre microfeathering tretmana morate izbegavati sve oblike uklanjanja dlačica na predelu obrva, uključujući čupanje pincetom, depiliranje ili čupanje koncem. Sam proces traje oko sat i po vremena, a potrebna su dva tretmana.

Drugi se zakazuje 6-8 nedelja nakon prvog, kada prodje proces zaceljenja obrva. Tada se vrši korekcija i dodavanje poteza koji eventualne fale. Potom, narednih 8 meseci do godinu dana, ne morate da brinete o obrvama, osim da čupkate višak dlačica koje rastu mimo vašeg oblika.

Povezano: Japansko iscrtavanje obrva – prirodan izgled trajne šminke

microfeathering
Instagram: @amy.jean.brow.agency

Za koga je microfeathering?

Ovo je idealna tehnika za sve one dame sa gustim, žbunastim obrvama, koje žele varijentu laku za održavanje. Ako ne volite preterano jak efekat microblading obrva, i preferirate nežniji, jedva vidljivi izgled – microfeathering je za vas! Ako ste zadovoljne vašim prirodnim obrvama, ali ih svaki dan pomalo dorađujete olovkom – isprobajte ovu tehniku, jer će popuniti praznine i rupice u vašim prirodnim punim obrvama.

Ako želite da ubrzate rast prirodnih obrva, predlažemo vam da isprobate Contour Serum za negu obrva i trepavica:

serum obrve

Pročitajte još i: Tetoviranje – zdravstveni rizici ulepšavanja tela

 

error: Content is protected !!