Japansko iscrtavanje obrva – prirodan izgled trajne šminke

japasnka metoda iscrtavanja obrva

Za japansku metodu iscrtavanja obrva ste do sada sigurno čuli, a i mi smo već pisali o njoj (OVDE). Sada ćemo, međutim, detaljnije upoznati japansko iscrtavanje obrva od microblading artist-a i Contour edukatora, Jelene Markez.

5 najvažnijih pitanja vezanih za japansko iscrtavanje obrva

1. Šta je japansko iscrtavanje obrva?

Japansko iscrtavanje obrva je ubacivanje pigmenta posebnim oštricama koje podstiču prirodan izgled dlaka. Sama metoda je toliko prirodna da je gotovo neprimetna da je u pitanju trajna šminka.

2. Koliko traje i od čega se sastoji tretman?

Kada je u pitanju japansko iscrtavanje obrva, ova metoda traje od 1-1,5h. Prvi korak je iscrtavanje oblika obrva, tj. rekonstruisanje prvobitnog oblika obrva prema obliku čeone kosti i fizionomije lica. Kada klijentkinja pogleda oblika i kada je zadovoljna njim, onda počinje iscrtavanje dlačlica japanskom metodom.

Kako da odredite savršen oblik obrva?

3. Da li se i kada radi korekcija?

Posle tretmana preporučuje se korekcija koja se radi na 2-3 nedelje jer koža izbacuje višak pigmenta pa se pojavljuju rupice i sa tom korekcijom se tretman smatra gotovim.

4. Koliko je postojana boja na obrvama?

Kada je u pitanju postojanost boje, pigment se vezuje za ćelije epiderma i u teoriji bi trebalo da traje 3-5 godina. tj. koliko se one obnavljaju. Međutim, u praksi je drugačije jer postoje mnogi faktori koji utiču na isto, kako unutrašnji, tako i spoljašnji, faktori post-tretmanskog toka.

[adsense_inserter id=”12825″]

5. Zašto je važno koji proizvodi se koriste za vreme i nakon japanske metode?

Kada su u pitanju pigmenti za trajnu šminku, oni treba da budu visoko kvalitetni, mikrobiološki testirani i toksikološki sigurni, dermtološki ispitani i da ne izazivaju nikakve iritirajuće i alergijske reakcije.

Post-tretmanski faktor je bitan za postojanost boje, tako da bi trebalo da se koriste kvalitetne kreme za regenaraciju kože.

A kada obrve budu iscrtane japanskom metodom?

Kada se odlučite na ovaj korak, najpre će uslediti period začuđenosti i navikavanja a zatim i željeni efekat. Obrve će oslikavati vaš karakter, temperament, raspoloženje i emocije.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

error: Content is protected !!