Trajna šminka

Žene koje imaju tanke i retke obrve znaju koja je muka svakodnevno “popunjvanje” i “crtanje” obrva. One koje imaju retke trepavice volele bi da mogu da “uokvire” oči, kao što bi one kojima linija usana nije jasna volele da je istaknu. Trajno rešenje- trajna šminka.

Trajna šminka zapravo je vrsta privremene tetovaže, kojom se koriguju određeni “nedostaci” na licu, tačnije na obrvama, kapcima i usnama. Ona omogućava ženama da se probude “lepe”.

Ovaj tretman sastoji se od ubrizgavanja specijalne boje u kožu, aparatima sa iglicama, slično trajnoj tetovaži. Postupak ne traje dugo, ali se nakon mesec dana mora ponoviti. Kod nekih osoba ta korekcija može se ponoviti i više puta. To ne znači nužno da je boja loša, uzrok može biti i koža lica. Budite oprezni pri izboru boje, da vam konure ne bi bile tamne u odnosu na ten. Trajnost ove šminke je 3 do 5 godina, što u mnogome zavisi i od same kože. Nakon tog vremena potrebno je samo ponovo dodati boju.

Žene često pribegavaju ovom tretmanu ne samo da bi bile lepše, već i kada žele da prikriju neke nedostatke. Zabluda je da samo mlade žene rade trajnu šminku. Tako imamo dame kojima su se obrve proredile pa se odlučuju da svoje lice “podmlade” ovim postupkom i istaknu oči ili usne. Kod obrva postoji i tzv. docrtavanje dlačica i tom prilikom nastoji se da se sačuva što više prirodnih dlačica obrva, a da se one tetovažom samo popune i eventualno koriguje oblik.

Popularnost ovog tretmana je velika, tako da ga u skoro svakom salonu lepote možete uraditi. Ali, oprez! Ipak je reč o tetovaži, pa je samim tim najbitnije ko je radi. Higijena i kvalitet boja je od presudnog značaja. Osoba koja radi trajnu šminku obavezno mora da nosi rukavice, čak i masku, a da ne govorimo o tome da igle moraju biti sterilne. Da posle ne bude plakanja i da rezultat ne bude neprirodan izgled,najbolje je da se odlučite za nekoga po preporuci, nikako po ceni i lokaciji.

trajna sminka

Uklanjanje tetovaže nije baš jednostavno. Ona se može ukloniti laserom, ali tu postoji dosta potencijalnijh kontraindikacija, kao što su npr.ožiljci. Postoji i naturalizacija, a to je ubacivanje pigmenta u kožu za vraćanje prirodne boje, postupak je sličan nanošenju boje ali košta više.

Za one koji se plaše bola bitna je informacija da za svaki deo lica koji se tretira postoji lokalna anestezija, koja se nanosi tuferom i slična je zubarskoj, a može se dodavati i u toku postupka. Osećaj je pre nelagodan nego bolan. Kada je postupak završen i šminka naneta trajno, koža može malo da bude iritirana i crvena, ali sve to jako brzo nestane. Ono što ostaje je vaš novi i “retuširan” izgled, koji može dosta da skrati vreme svakodnevnog šminkanja. Ali, ipak razmislite, trajna šminka je više stvar potrebe nego želje.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!