4 trika sa sprejem za fiksiranje šminke koji će promeniti vaš make-up!

sprej za fiksiranje šminke

Sprej za fiksiranje šminke je jedan od najvećih beauty izuma svih vremena, i jako važan korak u vašoj make-up rutini. Iako mnoge žene koriste fiksator za šminku samo u specijlanim prilikama, verujte nam da je on tajne dugotrajne šminke koja odoleva svim uslovima. Samo morate znati kako da iskoristite pun potencijal ovog proizvoda, a mi vam, kao i uvek, donosimo najbolje trikove i savete za perfektan ten i dugotrajnu šminku!

Trikovi sa fiksatorom za šminku

Trik #1: Za šminku na očima koja traje ceo dan

Sigurno znate onaj osećaj kada blendate i blendate senke, koristite razne četkice i nijanse, kako biste dobili perfektan eye make-up look, samo da biste kasnije otkrili kako vam se senka uvukla u sve pregibe na kapku. Ovaj trik sa fiskatorom će osigurati da vam senka traje ceo dan na čima. Umočite četkicu u senku i potom poprskajte četkicu nekoliko puta sa fiksatorom, i nanesite ja na kapak kao i uobičajeno.

šimer senke za oči

Ovo takođe jako dobro funkcioniše za šimer senke, kako biste ih intenzivirali. U tom slučaju najpre poprskajte četkicu i potom je umočite u šimeraste senku, za ultimativni sjaj na kapcima!

Povezano: Bez njega se ne može – fiksator šminke!

Trik #2: Za dugotrajni sjaj kože

Kako biste intenzivirali sjaj vašeg hajlajtera, iskoristite ovaj trik! Navlažite make-up sunđerčić ili beauty blender uz pomoć fiksatora, i potom ga umočite u omiljeni kremasti hajlajter. Potom ga utapkajte na jagodice, mist nosa, i Kupidonov luk, a ostatak proizvoda utapkajte preko celog lica, kako biste setovali šminku i dali joj meki sjaj. Dobićete efekat blistave kože, koji traje celog dana.

Trik #3: Za stilizovane obrve

Lamirane obrve su trenutno veliki beauty trend, a najlakši način da ih postignete je uz pomoć fiksatora za šminku i spoolie četkice. Poprskajte četkicu spreje za fiksiranje šminke i potom iščešljajte obrve u smeru naviše. Dlačice će momentalno dobiti oblik i definiciju, a ostaće takve čitavog dana. Ovo koristite na obrvama pre šminkanja, ili preko nanete olovke ili pomade za obrve.

Povezano: Brow Lamination – alternativa microblading-u za punije obrve!

lamirane obrve

Trik #4: Protiv frizzy kose

Ovo nije baš make-up trik, ali će vam se sigurno dopasti! Ako i vas u toku dana iznervira frizzy kosa na vrhu glave, koja se razleti na sve strane (poput antenica), sprej za fiksiranje šminike vam može pomoći, ako nemate lak za kosu pri ruci. Naprskajte malo fiksatora na staru četkicu za zube ili spoolie četkicu i “ukrotite” antenice koje štrče iz kose i kvare vam frizuru!

Pročitajte još i: Puder za setovanje šminke ili setting puder – koji vam je potreban?

error: Content is protected !!