Profesionalni tretman lica KISEONIKOM: 10 benefita za kožu

tretman lica kiseonikom

Hajde da priznamo – ne postoji nijedan kućni tretman koji pruža blistavu kožu preko noći. Za ovo je potrebna dugotrajna nega i briga. Ipak, postoje profesionalni tretmani koji se rade isključivo u kozmetičkom salonu, koži pružaju baš takav efekat! Jedan od njih je popularni tretman lica kiseonikom, a u nastavku saznajte čak 10 prednosti koje ovaj tretman ima kožu!

Šta je tačno tretman kiseonikom?

Našim ćelijama kože je neophodan kiseonik, kako bi ostale zdrave i nahranjene. Tretman lica kiseonikom sprovodi kiseonik u najdublje slojeve kože, i čini da ona momentalno zablista! Ovaj tretman je kreiran kako bi nahranio kožu i stimulisao rast kolagenih vlakana. Tretman kiseonikom se radi uz pomoć mašine koja prska koncentrisane molekule kiseonika direktno u epidermis kože (spoljašnji sloj kože).

Ovaj kiseonik, koji se nanosi i na lice i na vrat, je obogaćen vitaminima, mineralima, esencijalnim nutrijentima i biljnim ekstraktima. Poznate ličnosti, poput Madone, kunu se u ovaj tretman za postizvanje glatke i jedre kože!

tretman lica kiseonikom

Benefiti kiseonika za kožu

#1: Stimuliše rast novog kolagena

Kolagen je protein koji vezuje naše ćelije kože, poput lepka, pružajući snagu i elastičnost koži. Kada kolagen oslabi sa godinama, pojavljuju se bore i gubitak tonusa. Jedan od najvećih benefita kiseonika za kožu jeste boost kolagena, što dugoročno učvršćuje kožu i smanjuje fine linije i bore.

#2: Detoksikuje kožu

Tretman lica kiseonikom pomaže koži da iskoristi kiseonik i nutrijente koji se nalaze u njemu. Ovo stimuliše prirodni proces detoksikacije kože, neutrališući efekte zagađenja, izlaganja suncu i ishrae, a ujedno reparira i regeneriše ćelije kože.

Povezano: 3 tretmana lica koja ne smete da radite kod kuće!

#3: Ubrzava smenu novih i starih ćelija kože

Svaka ćelija kože ima ograničen životni vek. One umiru, a nove ćelije iz zamenjuju. Kiseonik je ključ za regeneraraciju ćelija. On ubrzava učestalost smene ćelija, što posledično, ubrzava i zarastanje ožiljaka i akni. Tretman lica kiseonikom daje ekstra dozu kiseonika ćelijama, što dodatno ubrzava njihovo obnavljanje.

#4: Nema neželjenih efekat niti bola

Ovaj proces je izuzetno nežan prema koži i ne uzrokuje nikakve neželjene efekte, poput iritacije, crveniela, otoka, peckanja itd. Tretman lica kiseonikom je veoma pogodan za osobe sa osetljivom kožom i onima koji izbegavaju agresivne hemijske tretmane lica.

tretman lica kiseonikom

#5: Hidrira kožu

Konsantno izlaganje kože suncu, prašini i zagađenju, izvlači hidrirajuća ulja iz prirodnog zaštitnog sloja kože. Ovo kožu čini ekstremno suvom i beživotnom. Ako imate inače suv tip kože, napravićete stvari još gorim. Kiseonik iz tremtana će dubinski hidrirati kožu, povratiće joj pH balans i zaštitiće je od daljeg isušivanja.

Povezano: Aktivni kiseonik

#6: Čini kožu vrlo blistavom

Tretman lica kiseonikom uklanja sve nečistoće iz epidermisa (gornjeg slohja kože), stimulišući nivo kiseonika u njemu. Takođe se na taj način uklanjanju mrtve ćelije uz gornjeg sloja kože, zapušene pore se otvaraju, i prirodna ružičasta boja obraza proviruje.

#7: Zaceljuje akne

Akne se formiraju kada se mrtve ćelije kože natalože, i zarobe nečistoću i ulja u sebi, uzrokujući proširenje pore. Kiseonik iz tretmana skuplja pore, i ne dozvoljava da koža akumulira prljavštinu i nečistoću. Ko rezultat, koža je blistava i sija, bez bubuljica i akni!

#8: Tretira neujednačen ten

Serum koji se koristi za tremtan lica kiseonikom bogat je hijaluronskom kiselinom, peptidima, vitaminima i biljnim ekstraktima, koji tretiraju neujednačeni ten i čine kožu svetlijom i blistavom.

tretman lica kiseonikom

#9: Ne postoji oporavak

Obično, posle većine kozmetičkih procedura i tretmana, morate sačekati određeni period pre nego što se vratite regularnoj nezi kože. U slučaju tretmana lica kiseonikom, ne postoji oporavak! Momentalno možete naneti serume, kreme, pa čak i šminku!

#10: Rezultati su instantni

Najbolja stvar kod ovog tremtana je što ne morate da sačekate da biste videli rezultate! Koža je momentalno blistava, zaglađena, jedra, a akne i bore će se umanjiti kroz neko vreme.

Pročitajte još i: 5 stvari koje ne bi trebalo da radite posle tretmana lica!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!