Aktivni kiseonik

Aktivni kiseonik, ubraja se u red vodećih i najdelotvornijih dezinfekcionih sredstava koja su dostupna na tržištu i prodaju se u apotekarskim ustanovama. Ovo sredstvo, deluje tako što sa regije kože ili sluzokože na koju se nanese, automatski eliminiše prisustvo svih vrsta virusa, gljivica, kao i gram-pozitivnih i gram-negativnih bakterija.

Na taj način, tretirana regija, postaje umirena i dezinfikovana. Aktivni kiseonik, upotrebljava se i daje rezultate primene kod različitih stanja iritacija sluzokože i kože, ali i u brojnim drugim situacijama.

Aktivni kiseonik se primenjuje kao:

Dezinfekciono umirujući tretman lica kod prisustva akni i bubuljica:

Kod ovog tretmana, aktivni kiseonik se koristi tako što se 3 do 4 puta tokom dana naprska na lice i ostavi da na koži deluje 20 minuta do pola sata. Kako bi mogao da deluje u pomenutom vremenskom intervalu, preporučuje se da se nakon direktnog prskanja na lice, naprska i na širi komad gaze ili papirnu maramicu i da se gaza ili maramica ostavi na licu. Nakon svega nekoliko dana ponavljanja ovih tretmana, postojeće akne i bubuljice će se umiriti i zasušiti, a biće sprečeno i nastajanje novih.

Dezinfekciono umirujući tretman iritirane kože nakon depilacije ili brijanja:

Nakon depilacije ili brijanja, na kožu koja je bila izložena postupku uklanjanju malja, naprskajte aktivni kiseonik i sačekajte da se osuši. Neposredno nakon toga, nemojte kožu tretirati nikakvim drugim sredstvom kao što je dezodorans ili mleko za telo, jer bi umirujuće dejstvo aktivnog kiseonika bilo prekinuto.

Dezinfekcioni tretman kod upale grla:

Kada osetite prve znake i simptome upale grla, pažljivo naprskajte aktivni kiseonik na krajnike i ždrelo i neposredno nakon toga, bar pola sata nemojte piti vodu, kako se dejstvo sredstva ne bi neutralisalo. Ponovite nekoliko puta tokom dana ovaj postupak i upala grla, posebno ukoliko je virusna, potpuno će nestati.

Dezinfekcioni tretman usne duplje kod prisustva afti ili drugih vidova infekcija:

Ukoliko imate afte ili bilo koji drugi oblik infekcije unutar usne duplje, nekoliko puta na dan, bar 3 do 4 puta naprskajte aktivni kiseonik na inficiranu regiju i potrudite se da pola sata nakon toga ne unosite hranu niti pijete vodu.

Dezinfekcioni tretman stopala kod sklonosti pojačanom znojenju ili kod prisustva gljivica:

Ukoliko vam se često i obilno znoje stopala ili ste skloni pojavi gljivica na njima, na čistu i suvu kožu stopala naprskajte aktivni kiseonik bar dva puta na dan.

Dezinfekcioni tretman vode za piće:

U 1 litar vode, sipajte 1 ipo mililitar aktivnog kiseonika. Sačekajte da deluje oko 15 minuta i zatim vodu bezbedno popijte.

Umirujući tretman pri nastanku svežih opekotina:

Ukoliko ste se na bilo koji način opekli, bilo u dodiru sa plamenom, vrelom vodom ili vodenom parom, svežu opekotinu dobro naprskajte aktivnim kiseonikom. Osetićete umirujući prestanak bola i sprečićete pojavu infekcije.

Umirujući tretman kod zarastanja posekotina, ogrebotina i sličnih otvorenih povreda na koži:

Ukoliko imate bilo kakav oblik otvorene povrede na koži, direktno na povredu naprskajte aktivni kiseonik i takav postupak ponavljajte dva do tri puta na dan. Zarastanje će se znatno ubrzati.

error: Content is protected !!