Koje su namirnice korisne a koje štetne za izgled kože

Svima je već dobro poznato da se kvalitetna ishrana, direktno pozitivno odražava, ne samo na opšte stanje i zdravstvenu sliku organizma, već i na brojne druge elemente. Recimo na pojedinačno zdravlje i izgled kose, kože i noktiju i slično.

Namirnice, koje imaju pozitivan uticaj na stanje i zdravlje kože

  • Kako bi ste imali zdravu, elastičnu i baršunastu kožu, potrudite se da što češće, dakle svakodnevno u svoj organizam unosite kakao. Kakao možete konzumirati u obliku toplog i ukusnog kako napitka, ali i u obliku brojnih poslastica koje ovaj dragoceni sastojak sadrže. Bilo na koji način da unesete kakao u svoj organizam, on će delovati tako što će kao antioksidansosloboditi vašu kožu od štetnog uticaja toksina koji se svakodnevno zadržavaju u organizmu. Na taj način, vaša koža, dobiće gladak i ujednačen tonus i izgledaće zdravo i negovano.
  • Takođe, izuzetno delotvoran i pozitivan uticaj na zdravlje i izgled kože, ima i limun. Ukoliko svakodnevno iscedite jedan limun i u obliku limunade popijete njegov sok, vaša koža biće posle izvesnog vremena vidno preporođena i to u velikoj meri zahvaljujući obogaćenosti vitaminom C. Vitamin C, deluje tako da vezuje kiseonik za ćelije kože, ali i za ćelije unutar čitavog organizma, dajući im na taj način mogućnost regeneracije i obnavljajući ih. Takođe, limunska kiselina, bez obzira što će delovati iznutra, ima osobinu da izbeljuje kožu i daje joj ujednačen i ravnomeran ten.
  • Čestim konzumiranjem jagoda, uzrokovaćete da vaša koža, a pogotovo koža lica bude čista i glatka i eliminisaćete sa nje pojavu nepoželjnih akni i bubuljica.
  • Čista i glatka, koža će vam biti i ukoliko svakodnevno popijete bar pola litra jogurta ili ukoliko često i u većoj količini jedete crno grožđe.

Namirnice sa negativnim uticajem na kožu

Za razliku od gore pomenutih namirnica, negativan i štetan uticaj na izgled i zdravlje vaše kože, imaće namirnice kao što su: brza i začinjena hrana, masna hrana, kao što su svinjsko meso ili prerađevine od svinjskog mesa, slatkiši i mleko i mlečni proizvodi sa visokim procentom mlečne masti.

Ovakve namirnice, doprinose da se u organizam dopremi veliki broj toksina i drugih štetnih materija, a to rezultira direktnom pojavom, bubuljica, akni, mitisera i drugih neprijatnih i nepoželjnih promena na koži.

Povedite računa koje namirnice koristite u svakodnevnoj ishrani, da ne biste nesvesno negativno uticali na svoju lepotu.

error: Content is protected !!