Glavni uzroci preranog starenja kože

By  |  12 Comments

Ono što je sigurno je da se većina žena doslovno naježi kada čuje reč „starenje“. Dok pokušavamo svim mogućim kozmetičkim preparatima da zaustavimo pojavu bora i zadržimo svoju mladolikost, ne vidimo da smo i sami krivi za njihov nastanak. Glavni uzroci preranog starenja naše kože kriju se u našim svakodnevnim lošim navikama.

Loša i nepravilna ishrana

Kao što loše utiče na naše zdravlje, itekako utiče i na ubrzanje procesa starenja. Ukoliko se isključivo hranimo nezdravo, a pod tim se prvenstveno misli na masnu, prženu hranu i slatkiše, organizam snabdevamo štetnim materijama. Promenom ishrane, uzimanjem što više voća, povrća, žitarica, koža se regeneriše i podmlađuje i usporava proces starenja i pojava bora.

Pušenje

Ne misli se samo na aktivno, već i pasivno pušenje. Svako udisanje dima u zatvorenom prostoru jako je štetno za kožu. On ulazi u pore i ne samo da uzrokuje pojavu bora, već i isušuje kožu. Takođe, smanjuje količinu vitamina C u koži, koji je jako bitan za održavanje mladog izgeda kože.

Izostanak fizičke aktivnosti

Fizička aktivnost je izuzetno važna za organizam. Na taj način se uspostavlja ispravna cirkulacija, koja je neophodna za izbacivanje štetnih materija iz organizma. To je neophodno ako želimo da nam koža izgleda zdravo i sveže. Zato nema izležavanja, krenite u šetnju!

Nepravilno nanošenje kreme i antirda

Verovale ili ne, ukoliko kremu za lice nanosite pogrešnim pokretima, možete isprovocirati nastanak ili pojačavanje bora, podočnjaka i mašćenje kože. Podledajte kako se pravilno nanose krema za lice i antirid krema.

Alkohol

Ukoliko imate problem sa crvenilom kože ili ispucalim kapilarima, koji su takođe znaci starenja kože, razmislite o tome koliko često konzumirate alkohol. Njegovim unošenjem se povećava protok krvi koji uzrokuje ove neprijatne pojave na koži.

Neispavanost

Jedan od glavnih uzroka starenja. Ništa nije neophodno u borbi protiv starenja kože i bora kao što je san. U proseku, svaka odrasla osoba treba da odspava 8 sati dnevno. Ukoliko konstantno spavate nedovoljno, ne dolazi samo do umora, već i do pojave bora i podočnjaka. Mnoge žene se trude da spavaju na leđima, da ne bi dobile bore. Najnovija istraživanja su pokazala da to razmišljanje nema realne osnove. O istinama i zabludama kako se dobijaju bore više možete pročitat OVDE.

Dame, zdravlje treba svima da nam je na prvom mestu. Putem njega se dolazi do lepote. Zato učinite male promene u svom životu, ali od velikog značaja i sačuvajte svoju mladost.

error: Content is protected !!