Večita dilema: Kratka ili duga kosa?

By  |  5 Comments

Jedan od najvećih ženskih aduta i ono što posebno upotpunjuje naš izgled je kosa. Otkad smo počele da se bavimo svojim izgledom, najveća muka nam je dužina, oblik kose, kao i njeno održavanje. Gotovo isti broj „za“ i “ protiv“ za dugu i kratku kosu. Sve je stvar ličnog ukusa i izbora.

Kratka kosa

Naizgled laka za održavanje, sli ustvari ponekad zahteva više pažnje i vremena od duge kose. Da bi se zadržao željeni oblik kratke kose, potrebno je koristiti razne preparate. Gel, vosak,pena i lak za kosu su, što bi se reklo, „must have“ ukoliko želite da imate sjanu kosu i punu volumena.

Takođe, dosta vremena se potroši na feniranje i oblikovanje. Ono što je „protiv“ kratke kose je što se brže prlja i masti od duge kose. Mada ni to ne mora uvek da bude slučaj. Sve zavisi od kvaliteta dlake i korena kose. Veliko „da“ kratkoj kosi daće svako ko ne podnosi vrućinu ili radi sa hranom ili decom. Sa druge strane, za kratku kosu morate imati „glavu“. Ona ne stoji svakome, a svakako sa kratkom kosom najbolje izgledaju žene koje imaju pravilno oblikovanu sitniju glavu.

Ako je verovati istraživanjima, dame sa kratkom kosom muškarcima izgledaju inteligentnije od dama sa dugom kosom. Ali, isto tako, izgledaju im i otkačenije i manje su im privlačne. I sa kratkom kosom se možete poizgravati i praviti razne frizure. Ne more nužno da znači da ćete sa kratkom kosom izgledati manje ženstveno.

Duga kosa

Duga kosa je zahvalna što se održavanja tiče. Svakako je potreban odgovarajući šampon, regenerator  i maska za kosu, da biste je nahranili i osvežili. Za njeno oblikovanje nisu potrebne kreme za stajling, gelovi, lak za kosu…Osim ako nemate kovrdžavu kosu, čiji je oblik potrebno definisati.

Većina žena svoju dugu kosu smatra svojim zaštitnim znakom. Istraživanja govore da će dame sa dugom kosom pre zapasti muškarcima za oko, nego žene sa krakom kosom. Jača polovina smatra da nas duga kosa čini privlačnijim i seksipilnijim. Opet, ako je verovati istraživanjima, duga kosa se povezuje sa manjom inteligencijom, zbog čega je čest slučaj da su atraktivne žene sa dugom kosom potcenjivane.

Prednost duge kose je što sa njom uvek možete da imate frizuru. Vrlo lako je možete pokupiti i u konjski rep, elegantnu pinđu ili simpatičnu pletenicu.

Sve dolazi iznutra, pa i to kakav ćete utisak ostaviti sa dugom ili kratkom frizurom. Ipak vi nju nosite, ne ona vas.

 

5 Comments

  1. Pingback: Trendi frizure za jesen 2013. | Lepotica.rs

  2. Pingback: Kakve minđuše najbolje pristaju vašoj frizuri? | Frizura | Lepotica.rs

  3. Pingback: Volumen iz korena | Kosa | Frizura | Lepotica.rs

  4. Pingback: Jednostavna opuštena pletenica - Frizura za svaki dan | Lepotica.rs

  5. Pingback: 12 nemojte da radite svojoj kosi! | Kosa | Lepotica.rs | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!