5 top saveta za savršeno feniranje kod kuće

Feniranje je neophodno većini žena da bi kosa izgledala uredno. Ako možete samu sebe da isfenirate, posebudejete veštinu zlata vrednu.Uštedećete dosta novca, a kosa će vam biti zahvalna.

Da biste se isfenirali, potrebno je da imate:

• veliku okruglu četku za feniranje
• štiklan češalj za odvajanje kose (ili običan češalj, ako vam je lakše)
• 4-5 klipsni (šnala) za odvajanje kose
• fen za kosu sa usmerivačem
• presa za kosu (opciono).

Feniranje u par koraka

1. Pranje kose. Nega i stajling kose počinju sa šamponom i pranjem kose. Postoje šamponi koji vam mogu olakšati feniranje. To su šamponi namenjeni ispravljanju kose, kontroli protiv vlage i anti-frizzy efektu.

uniqone-sampon
klik na sliku za više informacija
ortofluido-sampon
klik na sliku za više informacija

 

2.Nežno isfrotirajte kosu. Nanesite neki od preparata za zaštitu kose od toplote, ispravljanje ili hidrataciju i raščešljajte kosu polako i strtpljivo. Kosa se najviše kida i lomi dok je mokra.

Predlozi proizvoda za zaštitu od toplote:

Selection_031uniqone revlon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.Podelite kosu u 5 sekcija. Klipsnama podelite kosu na 5 manjih sekcija. Tako će vam biti lakše i brže da kosu osušite i isfenirate nego kada je podelite na 2 sekcije.

4.Koristite i topao i hladan vazduh. To je najbolje čuvana tajna frizera kada je feniranje u pitanju. Koristeći veliku okruglu četku sušite pramen po pramen koristeći topao vazduh. Za sjaj kose, hladnim vazduhom pređite svaki pramen kada ga osušite. To će potpuno zatvoriti dlaku i kosa će izgledati sjajnije.

5.Finiširajte peglom za kosu. Kada je kosa potpuno osušena, možete koristiti presu za kosu da kosu potpuno “ispeglate” i date joj dodatni sjaj. Za bolju zaštitu od vlage, nanesite na gotovu frizuru nekoliko kapi seruma ili kristala za kosu (predlozi: Revlon Orofluido elixir i Subrina Professional repair elixir).

Dodatni savet je da vam noću, dok spavate  kosa bude labavo vezana gumicom ili da je obmotate svilenom maramom. Tako će ostati glatka do jutra i frizura će zadržati svoj oblik.

 

error: Content is protected !!