Lepota i kozmetika, neraskidiva veza?

Da li u ovom brzom, potrošačkom društvu postoji lepota sama po sebi? Ili smo ipak primorani da lepotu “kupujemo”  na šta nas sve više podstiču kozmetičke kuće koje svakog dana razvijaju novu kozmetiku koja je sve moćnija i efikasnija.

Prirodna lepota?

Da li danas zaista postoji prirodna lepota? Naravno, samo joj je definicija blago izmenjena. Ona danas ne podrazumeva ženu koja se “ne potpomaže” kozmetikom i preparatima, već ženu koja vodi računa o sebi ne preterujući ni u čemu.

Ona ističe ono što je na njoj najlepše i prikriva poneku manu. Puder je odgovarajuće nijanse, ne tamniji, koža lica i kosa su čiste i negovane, nokti uvek manikirani. Nemojte dopustiti da vam lak za nokte bude iskrzan, kosa beživotna a koža suva i dehidrirana.

Neophodnost kozmetike

Da li nam je kozmetika neophodna da bismo bile lepe? Svakako. Možete li da zamislite da se odreknete kreme za lice, laka za nokte, maskare,…? Teško da postoji takva žena. Važno je u svemu biti umeren i posvetiti veću pažnju nezi nego prikrivanju nedostataka.

Kupite kvalitetno pakovanje za kosu, jedan lak za nokte, ali onaj koji dugo traje na noktima, posećujte redovno kozmetičara bar zbog osnovnog čišćenja lica. Ako nemate novca za skupe tretmane uklanjanja celulita, vežbajte i pazite na ishranu, to je najvažnije. A neke preparate možete da napravite same i tako uštedite.

Ipak je najvažnije naglasiti da lepota zaista dolazi  iznutra, jer šarm i harizma su moćnije od svake “prazne” fizičke lepote. Zato budite zadovoljne sobom, volite ono što jeste i “zasijaćete” onako kako ni od jednog tretmana nećete.

error: Content is protected !!