Napravite same sredstvo za skidanje šminke sa očiju

Svi znamo da je koža na očima i oko njih jako osetljiva i da šminku sa tog dela našeg lica treba uklanjati specijalnim kremama i losionima. Takvo sredstvo možete da napravite i same, kozmetika ne mora da bude skupa.

Potrebno vam je:

  • 50ml ulja od jojobe
  • 50ml čaja od kamilice
  • 1 kap ulja od lavande.

Skuvajte čaj od kamilice, procedite ga i kada se ohladi u njega dodajte 50ml ulja od jojobe i 1 kap ulja od lavande. I vaše sredstvo za uklanjanje šminke sa očiju je gotovo.

Pre svake upotrebe promućkajte vaš novi kozmetički preparat jer će se ulje i čaj odvojiti zbog svoje različite gustine. Tako promućkano sredstvo nanesite na tufer i ukloniti šminku sa osetljivog područja oko očiju.

Lagano uklonite šminku

Zapamtite, šminka sa očiju se ne uklanja naglim pokretima trljanja, već se tufer nakvašen sredstvom za skidanje šminke stavi na oko, zadrži na njemu oko 5 sekundi i onda se lagano povuče na dole i na gore.

Oči su osetljive, kao i koža oko njih, pa nepravilnim skidanjem šminke, kao i nanošenjem kreme za lice, možete prouzrokovati iritaciju oka, ali i pojavu sitnih bora i podočnjaka.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!