Da bi nokti bili jaki – Pazite šta jedete

Jaki nokti su odraz zdravlja. I lepote. I nege. Kada se na njihovoj površini pojave promene, kada postanu slabi i počnu da se listaju, to je siguran znak da nešto u organizmu nije u balansu. Ojačajte ih hranom.

Po noktima se “čita” i da li je u trudnoći sve u redu. Zato trudnice pred kraj trudnoće ne smeju da imaju bilo šta na noktima. Ni gel, ni akril, čak ni lak za nokte. Nokti sve pokažu i signaliziraju.

Šta treba jesti za jake i zdrave nokte

  • Hranu bogatu kalcijumom, kao što su: nemasni mlečni proizvodi, zeleno povrće, badem…
  • Belančevine poput jaja, sir, meso, riba, mahuinarke. One predstavljaju dobar izvor keratina i treba ih jesti svakodnevno.
  • Orašaste plodove i smenke. Sadrže esencijalne masne kiseline i biotin i kao takvi su odlični za čvrstinu noktiju., ali i kože.
  • Povrće iz porodice kupusa, kao što su: kupus, brokoli, karfiol, prokelj. Oni su izvor sumpora koji je važan za stvaranje keratina.

Nokti su organ i prema njima se ne treba ponašati kao da služe samo za ukras. Bilo da su prirodni ili veštački, potrebna im je nega. Pomozite im “iznutra” jer to ima čak i više efekta od kozmetičkih proizvoda koje svakodnevno kupujemo za negu i lepotu noktiju.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!