Trudnoća i gel za nokte, ide li to zajedno?

Vi volite gel na noktima, volite da su vaši nokti uvek sređeni i uredni, ali sada ste u drugom stanju i pitate se možete li da nastavite da nadogradnjom i izlivanjem noktiju? Ili, vi ste manikir u drugom stanju, možete li da nastavite da radite?

Gel na noktima u trudnoći

Ako ste u drugom stanju, to ne znači da se morate odreći gela za nokte  ili bilo koje druge kozmetike i preparata. Bitno je ipak da povedete računa o nekim stvarima.

  • Trudnice često imaju mučninu zbog isparenja koja nastaju dok se nokti rade, pa prostorija treba da je provetrena
  • UV lampa treba da bude odmaknutija od stomaka nego inače
  • Prirodna nokatna ploča uvek mora da se vidi kako bi se eventualne promene stanja organizma mogle momentalno uočiti. Zato gel treba da je providan, nikako gel u boji ili cover. To važi i za lak za nokte.

Ove jeseni, zaljubite se u mini lakove inspirisane divljom lepotom Islanda!

lak
Za više informacija, kliknite na sliku.

Rad sa gelom u trudnoći?

Ako vam isparavanja materijala ne smetaju, slobodno možete raditi svoj posao. Lampu, kao i u prethodnom slučaju okrenuti od sebe i poželjno je korišćenje maske i aspiratora (usisava prašinu od turpijanja).

Ako lako podnosite svoju trudnoću, možete slobodno ulepšavati svoje noktiće ili ih sređivati drugima ako je to vaš posao. Gel nije opasan, samo povedite računa da oko vas ima što manje prašine od turpije i da je prostorija uvek provetrena.

Zahvaljujemo se našoj saradnici, Biljani Ćulibrk, nail dizajneru, treneru i edukatoru

 

error: Content is protected !!